Küvete düşen iPhone genç kadını bakın nasıl öldürdü

Küvete düşen iPhone

Rusya’da küvete düşen iPhone olayı şimdilerde çok fazla konuşuluyor. Bunun nedeni ise iPhone akıllı telefonun tuhaf bir şekilde genç bir kadını öldürmesi oldu.

Akıllı telefonlar ile ilgili her geçen gün farklı hikayeler duyuyoruz ve küvete düşen iPhone olayı en absürd olanıydı. Bazıları bu cihazların hiçbir tehlikesinin olmadığını söylerken kimileri ise ilginç durumlarla karşı karşıya gelme ihtimalimizin olduğunu belirtiyor. Rusya’da yaşayan Olesya Semonava isimli 24 yaşındaki bir kadın bunun canlı bir örneği oldu.

Normal şartlarda şarj adaptörleri son derece sağlam bir elektrik engelleme sistemine sahiptir. Yani şehirden gelen ana akım elektrik USB kabloya çok daha düşük bir şekilde gelir. Ancak bu genç kadın için hayat bu kadar şans vermedi.

Genç kadın elektrik akımına kapıldı

Rusya’da yaşayan bu genç kadın, küvette duş alırken aniden iPhone akıllı telefonu küvetin içine düştü. Bununla birlikte güçlü bir elektrik akımı küvetteki suya doldu. Elbette kadın suyun içinde olduğu için elektrik ona da hızla ulaştı.

Küvete düşen iPhone

Tüm bunların ardından kadın güçlü bir elektrik akımına uğradığı ve aslında çok şansı yoktu. Bu nedenle elektrik çarptıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Normal şartlarda elektrik akımlarına karşı güçlü bir koruma sağlanır. Bu güçlü koruma ile birlikte akımlar önemli şekilde engellenir.

Bu genç kadının muhtemelen kaçak şarj aleti kullandığı düşünülüyor. Bu tür şarj aletlerinde genellikle akım azaltıcı düzenek yer almıyor. Bu durum birçok kişinin elektrik akımı nedeniyle ölmesine neden oluyor. Ayrıca işin diğer boyutunda ise telefon bağımlılığı var.

Akıllı telefonlara olan bağımlılık, onları suyun bulunduğu yerlerde bile şarja takarak kullanma eğilimi yaratıyor. Peki siz akıllı telefon bağımlılığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.