Airwaks ve RL GRIME Fortnite Dünya Kupası’nda 1 milyon dolar kazandı!

fortnite 1

Son dönemin en popüler e-spor oyunlarından biri olan Fortnite, büyük paralar kazandırmaya devam ediyor. Airwaks ve RL GRIME popüle oyundan 1 milyon dolar ödül kazandı!

Son yıllarda e-spor oyunlarına olan ilgi hayli artmış durumda. Günümüzden 10 – 15 sene öncesinde oyunlar üzerinden para kazanmak hayal gibi birşeydi. Kimse oyun oynayarak binlerce dolar kazanılabileceğine ihtimal vermiyordu. Fakat günümüze geldiğimizde oyun oynamak bir meslek, hatta bir spor dalı haline gelmiş durumda.

LoL ile yaygınlaşmaya başlayan e-spor hızla yaygınlaşan bir aktivite haline geldi. Ülkemizde de pek çok oyun alanın e-spor müsabakaları düzenlenmekte.

Dünya geneline baktığımızda ise PUBG, Fortnite, CS GO, LoL ve DOTA 2 gibi oyunların e-spor alanında önde gelen isimler olduğunu görünüyoruz.

Fortnite sayesinde 1 milyon dolar kazandılar!

Bu oyunlar için önemli turnuvalar düzenlenip ciddi anlamda büyük paralar dağıtılıyor. Örneğin birkaç gündür New York’ta Fortnite Dünya Kupası adı altında bir e-spor etkinliği gerçekleşiyor. Bu etkinlikte geçtiğimiz gün Airwaks ve RL GRIME 1 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu. Evet yanlış okumadınız. İki oyuncu, sadece oyun oynayarak, 1 milyon dolarlık ödülü kazanmayı başardılar.

Muhtemelen önümüzdeki yıllarda bu tarz daha fazla haberle karşılaşacağız. Bu arada dip not olarak belirtelim. Bahse konu turnuvada yaklaşık olarak 30 milyon dolarlık bir ödül havuzu bulunuyordu.

PUBG çalıştıracak en ucuz bilgisayarlar için tıklayın