16 yaşındaki genç Fortnite Dünya Kupası’nda 3 milyon dolar kazandı!

fortnite

Son yıllarda popülerleşen e-spor turnuvaları artık dünyaca ünlü tenis turnuvalarından fazla ödül dağıtıyor. Zira geçtiğimiz gün sonra eren Fortnite Dünya Kupası’nda bir oyuncu tek başına 3 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu. İşte detaylar.

Günümüzde artık oyun oynayarak da para kazanılabiliyor. Hem de öyle küçük meblağlar değil. Artık e-spor kategorisindeki bir oyunu sağlam şekilde oynayabiliyorsanız, milyon dolarlar kazanmamanız için hiç bir engel yok.

Fortnite tam 30 milyon dolar dağıttı!

Son dönemde e-spor turnuvalarında hatırı sayılır paraların dağıtılmasına alıştık. Fakat geçtiğimiz günlerde Fortnite öyle bir ödül dağıttı ki adeta dudak uçuklattı.

Yapımcı ekip Epic Games, Dünya Kupası organizasyonunda 3 gün içerisinde 30 milyon dolar ödül dağıttı. Bu pastadan en büyük pay ise 16 yaşındaki Kyle “Bugha” Giersdor isimli oyuncunun oldu. Genç oyuncu henüz 16 yaşında 3 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu.

fortnite

Dip not olarak hatırlatalım. Bu ödül pek çok büyük tenis organizasyonunda birinciye verilen ödülden daha fazla. Yani Giersdor, Federer, Nadal gibi isimlerden daha çok kazandı diyebiliriz.

Önümüzdeki aylarda Dota 2 için de benzer şekilde devasa ödüle sahip bir organizasyon düzenlenecek. Bahse konu organizasyonda Valve’in 30 milyon doların üzerinde bir ödül dağıtması bekleniyor.

Epic Games Store Cloud Save sistemine kavuşuyor