Adobe Figma satın alımı için servet ödeyecek!

Adobe 'Web'de Photoshop' hizmetini sundu!

Adobe, çevrimiçi işbirliği aracı Figma’yı 20 milyar dolara satın alma niyetini açıkladı.

Adobe Figma satın alımı için servet ödeyecek! Henüz kesinleşmeyen yarı nakit/yarı hisse senedi anlaşması, önde gelen yaratıcı uygulamalar Photoshop ve Premiere Pro’nun arkasındaki şirketten cesur bir hamle ve Adobe’nin şimdiye kadarki en büyük satın alımı olacak. Ancak duyuru, yatırımcıların yüksek fiyat etiketi için firmayı cezalandırmasıyla birlikte, firmanın hisse senedinin düştüğü görüldü.

MarketWatch’in bildirdiğine göre, anlaşmanın büyüklüğü yatırımcıların Adobe’nin hisselerini neredeyse üç yılın en düşük seviyesine indirmesine neden oldu.

Adobe Flash isyani buyuyor

Figma anlaşması, Adobe’nin şu anda karşılaştığı tek sorun değil. 2022 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarında 4,43 milyar dolarlık rekor gelir elde etmesine rağmen, yatırımcılar şirketin gelecek çeyrek için sessiz görünümünden dolayı hayal kırıklığına uğradı.

Adobe Figma satın alımı için servet ödeyecek!

Ancak şirket, satın alma konusunda kararlılığını sürdürüyor. Başkan ve CEO Shantanu Narayen “Adobe’un büyüklüğü, yeni kategoriler oluşturma ve organik inovasyon ve inorganik satın almalar yoluyla en son teknolojileri sunma becerimize dayanmaktadır. Adobe ve Figma’nın birleşimi dönüşümsel ve işbirlikçi yaratıcılık vizyonumuzu hızlandıracak,” dedi.

adobe

2012 yılında kurulan Figma, kendi alanındaki en iyi arayüz tasarım araçlarından biri haline geldi. Vaat ettiklerini uygulayarak, geliştiricileri kullanımı kolaylaştırdı (ve en azından şimdilik ücretsiz bir plan sunuyor). Çevrimiçi işbirliği için oluşturulmuş bulut tabanlı, tarayıcı tabanlı prototipleme, dijital olarak düşünen UX profesyonelleri ve öğrencileri arasında popüler olduğunu kanıtladı.

adobe and flash player

Bağımsız yazılım geliştiricisi Nathan Manousos, Adobe’nin satın almasının “parayı yazılıma dönüştürmenin ne kadar zor olduğunu gösterdiğini” kaydetti.” 20 milyar dolara Figma kadar iyi bir şey inşa edebileceğinizi düşünürdünüz, ama yapamazsınız. Yazılım sanattır.”

Kingston Ironkey Keypad 200 : Donanım şifreli USB