Adobe Acrobat Web güncellemesiyle bir çok yeni araç eklendi!

Adobe Acrobat Web güncellemesiyle bir çok yeni araç eklendi!

Adobe’nin Acrobat yazılımı, şirketin rakiplerinin çevrimiçi uygulamalarında yaptığını ilerlemelere ayak uyduramadı. Son yıllarda, daha gelişmiş işlevlerinden bazılarına erişmek istiyorsanız Acrobat masaüstü uygulamasına dönmeniz gerekiyordu. Ancak Adobe Acrobat web son güncellemesiyle Adobe bunu değiştirmeyi umuyor.

Bugünden itibaren, bir PDF’ye parola ekleyebilir, tek bir PDF’yi birden çok dosyaya bölebilirsiniz. Ayrıca birden çok PDF’yi tek bir dosyada birleştirmek için Acrobat web’i kullanabilirsiniz. Önceden bu özelliklere erişmek için masaüstü uygulamasını kullanmanız gerekiyordu. Acrobat aboneliği için ödeme yapmanız koşuluyla, artık PDF’deki metin ve görüntüleri düzenlemek için Acrobat web’i de kullanabilirsiniz.

Adobe Acrobat Web güncellemesiyle bir çok yeni araç eklendi!

Şirket ayrıca bu özelliklere tarayıcınızın adres çubuğundan ulaşmayı da kolaylaştırıyor. Temmuz ayında Adobe, belirli Acrobat web özelliklerine hızlı erişim için kullanışlı kısayollar oluşturmak üzere Google’ın .new etki alanını kullanmaya başladı. Bugünkü güncellemeyle şirket, birkaç yeni kısayol daha ekliyor. Bunların içinde bir PDF imzalamak için kullanabileceğiniz bir kısayol da mevcut.

Adobe’nin bu noktaya gelmesinin neden bu kadar uzun sürdüğüne gelince, şirket TechCrunch’a bazı teknik zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti. “Özellikle yazı tipleri, metin ve görüntü düzenlemeyi çevrimiçi olarak uygun hale getirmek zordu”. Document Cloud’un Adobe başkan yardımcısı konuyla ilgili konuştu. “Bunu daha önce yapabilirdik, ancak hızlı, çevik ve kaliteli olma standartlarına ulaşamazdı” dedi. Geç olsun güç olmasın diyoruz. Acrobat web’i günlük olarak kullanıyorsanız, nihayet bazı yeni araçların gelmesi işinizi kolaylaştırabilir.

Wakanda Krallığı dizisi geliyor!