Huawei Mate 50 Pro İnceleme: HDR Vivid teknolojisi ve 40 dakikada şarj!

nn c

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Mate 50 Pro, Çinli teknoloji firmasının son dönem üst seviye akıllı telefonlarından bir tanesi. Şık bir tasarıma ve güçlü teknik özelliklere sahip. Ekranı ve kamera dizilimi fazlasıyla iddialı.

Huawei Mate 50 Pro, amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz bir akıllı telefon. Huawei’nin güncel işletim sistemi sürümüne sahip bu ürün, aynı zamanda bünyesinde Google uygulamalarını da rahatlıkla çalıştırabiliyor.

Telefonumuz, 8.5mm kalınlıkta ve 209 gram ağırlıkta. Rahat bir kullanım için iki elde kullanımı öneriyoruz. Cihaz, yanlardan yumuşatılmış ve ışık altında parlayan tasarım detaylarına sahip. Güzel olduğu kadar, suya ve toza karşı dayanıklı bir tasarımı olduğunu da belirtelim. Mate 50 Pro, IP58 sertifikasına sahip. Yani üzerine yanlışlıkla su dökülse de bir sorunla karşılaşmanız çok düşük ihtimal.

Büyük ekran, bir şeyler izlemek ve oynamak için ideal

Cihaz, 6.74 inç değerde, büyük diyebileceğimiz bir ekrana sahip. Netflix ya da Amazon Prime gibi üyelikleriniz varsa, favori dizi ve filmlerinizi bu büyük ekranda deneyimleyebilirsiniz. Ekranımız, OLED teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve 120Hz tazeleme değeri sunuyor. Örneğin bir aksiyon sahnesi izliyorsanız, irili ufaklı detayları flu değil, daha net olarak deneyimleyebilirsiniz.

Ekranın dokunmatik performansı başarılı. Aynı zamanda ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu da başarılı çalışıyor. Dijital hayatınızın güvenliği için bu detayı aktif kullanmanızı öneriyoruz.

Huawei Mate 50 Pro İnceleme: HDR Vivid teknolojisi ve 40 dakikada şarj!

Huawei Mate 50 Pro, Snapdragon 8+ Gen 1 4G İşlemci ile geliyor

Snapdragon 8+ Gen 1 4G İşlemci, güncel amiral gemisi işlemcilerden bir tanesi ve hem oyun hem de uygulama çalıştırma performansı olarak tatmin edici sonuçlar sunuyor. 4G ibaresi, bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir, ama üründe 5G desteği olmadığını da ifade edelim. Öte yandan, hâlâ ülkemizde 5G hizmeti de yok ve net tarih henüz paylaşılmış değil.

8GB RAM ve 256GB dahili depolaması bulunan ürünümüz, Huawei’nin EMUI 13 işletim sistemine sahip. Android tabanlı bu sistem, performanslı çalışıyor. İsterseniz Huawei AppGallery’ye giderek oyun ve uygulamalar indirebilirsiniz. İsterseniz de favori Android oyun ve uygulamalarınızın resmi websiteleri üzerinden APK dosyalarını indirip kullanabilirsiniz.

Ürün, Google uygulamalarını da rahatlıkla çalıştırabiliyor. Bunun için G Space isimli üçüncü parti ücretsiz uygulamayı indirmeniz ve Google mail adresinizle login olmanız gerekiyor. YouTube, Haritalar, Gmail ve dahasını böylelikle kullanabiliyorsunuz.

Huawei Mate 50 Pro İnceleme: HDR Vivid teknolojisi ve 40 dakikada şarj!

Çoklu kamera kurulumu ve HDR Vivid teknolojisiyle daha kaliteli görüntüleme imkânı

Telefonun arka tarafında 50+13+64MP’den oluşan kamera kurulumu var ve optik görüntü sabitleme teknolojisi de sunuluyor. Böylelikle çoğu kez, hareketli çekimlerde dahi net fotoğraflar ve videolar elde edebiliyorsunuz.

Ek olarak, rakiplerinde olmadığı belirtilen bir de Süper Makro video modu var. Bildiğiniz gibi çoğu telefon, 2cm mesafeden makro fotoğraflar çekerek ufak detayları dahi görebilmenize yardımcı oluyor. Peki ya makro videolara ne dersiniz? Evet, Mate 50 Pro’da bu da var ve ilgi çekici.

Bir diğer konu ise, ürünün HDR Vivid görüntüleme teknolojisiyle geliyor olması. Bu, Çin’in HDR tarafında ilk teknolojisi ve çekilen görüntüleri, destekli cihazlarda daha zengin renk tonlarıyla görüntüleme imkânını sunuyor. Bu seçenek açıkken, 4K 30FPS ve 1080p 30FPS değerlerde videolar çekebiliyorsunuz.

40 dakikada tamamen şarj!

Huawei Mate 50 Pro, 4700mAh pile sahip ve hızlı şarj desteği sunuyor. Ürünün kutusunda, Type-C bağlantılı 66w hızlı şarj adaptörü de yer alıyor ve bu adaptörle ürünü 40 dakikada tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Telefon, tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Öte yandan, telefonun 50w değerde kablosuz hızlı şarj sunduğunu da belirtelim. Bu da çoğu telefonda yer almayan bir özellik.

Toparlamak gerekirse Huawei Mate 50 Pro, hem tasarım hem de sunulan özellikler tarafında ilgi çekici bir ürün. Ekranı ve kamera dizilimi, özellikle beğenimizi kazandı. Uzun vadeli kullanım düşünenler için 5G olmayışı can sıkabilir, ama ürünün sahip olduğu artıların çok fazla olduğunu da hatırlatmak gerek.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon