Activision Blizzard çalışanları komite oluşturuyor

Activision Blizzard çalışanları komite oluşturuyor

Bir düzine mevcut ve eski Activision Blizzard çalışanı, stüdyodaki ayrımcı uygulamalardan korunmayı amaçlayan bir komite oluşturuyor. İşte detaylar.

Activison Blizzard CEO’su Bobby Kotick, yeni atanan çeşitlilik sorumlusu Kristen Hines ve baş insan kaynakları sorumlusu Julie Hodges için bir talep listesi oluşturdu. The Washington Post tarafından detaylandırıldığı üzere, grubun talepleri arasında ayrımcılık davalarında zorunlu tahkimin sona erdirilmesi, tesis içi emzirme odalarının iyileştirilmesi, işçileri misillemeye karşı koruma, trans çalışanlara desteğin artırılması ve cinsel taciz de dahil olmak üzere ayrımcılık vakalarında bağımsız soruşturmaların başlatılması yer alıyor. Cinsiyet ve Cinsiyet Ayrımcılığına Karşı İşçi Komitesi adlı çalışan grubu bugün taleplerini stüdyonun yönetim ekibine iletti.

Activision Blizzard çalışanları komite oluşturuyor

Komite özellikle özel emzirme odaları ve anne sütü ve pompalama ekipmanı için uygun saklama alanları talep etmekte. Activision Blizzard’daki emziren işçiler, stüdyonun emzirme odaları ile ilgili sorunlarını belgeleyerek, onları pis, rahatsız ve yetersiz güvenlikli olarak nitelendirdi. Çalışanlar, anne sütü için buzdolaplarının bira depolamak için de kullanıldığını, pompalayan kişilerin genellikle yerde oturmak zorunda kaldıklarını ve anne sütünün bazen çalındığını söyledi. Trans haklarıyla ilgili olarak, grup, kurum içi kadın kaynak ağına benzer bir trans ağının oluşturulmasını ve yazılım araçlarının çalışanların isimlerinden arındırılmasını talep ediyor.

Resmi değişim çağrısına yanıt olarak, bir Activision Blizzard sözcüsü çalışanların endişelerini önemsediğini söyledi. Emzirme odalarını, tahkim sürecini ve iletişim kanallarını iyileştirmek için halihazırda yapılmış olan birkaç değişikliği özetledi. Şirket yöneticileri, geçtiğimiz yıl içinde birden fazla davada cinsiyetçi, ayrımcı bir iş yeri oluşturmakla suçlandı. Kaliforniya’nın Adil İstihdam ve Barınma Departmanı, kontrolsüz cinsel taciz, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve stüdyoda yaygın bir “kardeş çocuk kültürü” iddialarıyla ilgili iki yıllık bir soruşturma yürüttükten sonra ilk olarak Temmuz 2021’de Activision Blizzard’a dava açtı.

Google Asistan artık Samsung Galaxy Watch 4’te mevcut