Acer, 2022 dizüstü bilgisayar pazarında talebin düştüğünü açıkladı

c2

Pandemi sırasında PC’lere yönelik talepteki iki yıllık patlayıcı artışın ardından, daha fazla insan pandemi sonrası evde kalmak yerine ofise geri döndüğü için yükseliş eğilimi yavaşlama belirtileri göstermeye başladı.

Tayvanlı medya kuruluşu Commercial TimesAcer’ın üç aylık hissedar konferansında, markanın CEO’su Jason Chen’in şirketin mevcut verilere dayanarak analiz ettiği gibi, şirketin 2022 yılı için satış görünümünü değiştirdiğini açıklarken, küresel PC pazarı arzı resmi olarak talebi aştı.

Acer

Geçen yılın sonundan bu yana kademeli olarak çözülen çip kıtlığı sorununun ortasında, şirketin 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin satışları, 2021’in ilk çeyreğine kıyasla büyük ölçüde iyileştirildi. Uluslararası yük taşımacılığına gelince, sık sık liman sıkışıklığına ve deniz ve deniz taşımacılığı için uzun bekleme sürelerine rağmen. dünya çapında hava kargo taşımacılığı, nakliye ücretleri 2022’de çok uluslu şirketler için kesinlikle daha ucuz hale geldi. Bu değişiklik, Acer gibi dizüstü bilgisayar üreticilerinin daha fazla üretebildikleri için satışları daha hızlı kilitlemelerine ve ardından markanın ürünlerinin daha fazla mağaza vitrinlerine ulaşmasına olanak tanıyor. 

Acer Inc’in CEO’su Jason Chen, 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nin küresel enflasyon oranlarını artırmak için federal ters faiz oranlarını daha yükseğe çıkardığını ve Rusya arasındaki savaşın neden olduğu artan gıda kıtlığı ile birleştiğini belirtiyor. ve Ukrayna, PC’lere olan talep şu anda alıcılar için genellikle düşük. Chen, enflasyon dünya genelinde yükselmeye devam ederken, alıcıların artık satın alma odaklarını isteklerinden (yani daha pahalı elektronik ürünlerden) ekmek, pirinç, tereyağı ve yemeklik yağ gibi temel ihtiyaçlara kaydıracağını açıklıyor. 

Acer

Buna karşılık Chen , önümüzdeki birkaç yıl içinde dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi elektronik ürünlerin çok daha düşük talep göreceğine ve daha uzun bir yükseltme döngüsüne sahip olacağına inanıyor

Chen, Acer’ın PC pazarını fethetmesinin verimli stratejilerle yeterli analiz gerektirdiğine inanıyor . Acer’ın iş operasyonları, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, ekranlar ve PC dışı iş yan kuruluşlarını da kapsar. Raporda Acer , bu yıl Nisan 2022’de elde edilen gelirin yaklaşık %22’sinin bilgisayar ve ekran dışı işletmeler tarafından elde edildiğini ve şirketin işletme gelirinin 2021’e kıyasla yıllık bazda %7 arttığını belirtiyor.

Ve kapanış notu olarak Chen, Acer’ın PC pazarının belirsizlikleriyle yüzleşmeye hazır bir şirket olduğunu ve pazardaki endüstri lideri olarak mevcut konumunda güçlü kalmak için her zaman beklenmedik durumlara karşı hazırlıklarını yapacağını yineliyor.

Galaxy Watch 5 serisi FCC sertifikasyon sitesinde görüldü