NSA, En Çok Endüstriyel Sistemlerdeki Siber Saldırılardan Endişeleniyor

nsa1

NSA başkanına göre, çok uluslu devletler, kritik ABD altyapısını hacklemek için kendi yeteneklerine yatırım yapıyor.

Veri entegrasyonu, genellikle hafife alınıp, kötü zaman ve kaynak alınarak uygulanıyor. Saldırıları yapanlar, endüstriyel kontrol sistemlerinin nasıl çalıştığına dair detaylı bilgi arıyorlar. Bunlara, mühendislik şemalarını ve bilgilerini elde etmek ve sistemlerin nasıl yapılandırıldığı da dahil.

nsa1

Bu bilgiler, hackerlerin güç türbinlerini kapatmak gibi, ağların “çok parçalı, çok özel” parçalarını, kapatmaya izin verebilir. Endüstriyel kontrol sistemleri, önümüzdeki 12 ayda, eylemin ve dolayısıyla güvenlik açığının büyüdüğü alanlar olacak. Eğer birilerinin bu konuyla ilgili canı bir şey yapmak isterse de bu gerçekten yıkıcı olacaktır.

İsmi gizli tutulan, Çin dışında bir ya da iki ülke, ABD’nin altyapısına zarar verme yeteneğine sahip.

Çin ve Rusya, genellikle gelişmiş siber savaş yetenekleri ile ünlü devletler olarak gösteriliyor. ABD, havacılık, finans ve su endüstrileri de dahil olmak üzere, kritik derecede önemli olan 16 sektöre odaklanarak, büyüyen tehditler ışığında kritik altyapı değerlendirmesini hızlandırdı.

NSA başkanı; “Savaşı yöneten yasalara benzer, sanal dünyaya uygulanacak kurallara ihtiyaç var. Şu anda kolayca bir yaşam kaybına neden olabilecek, siber saldırı yapabilme becerisine sahip devletler, gruplar ve bireyler arasında bir “risk duygusu” var. Tam anlamıyla istediğiniz hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz ve bunun için ödeyeceğiniz bir bedel de bulunmuyor.” dedi.

nsa

ABD, geçmişte kâr için bilgi çalan motive edilmiş suç grupları arasında, devletler tarafından kullanılan aynı saldırı araçlarının kullanıldığı bir trend oluştuğunu görüyor. Hükümet, devletlerin, siber saldırı yapmak için onların yerine suç çetelerini kullanarak faaliyetlerini gizlemek için çalıştığına inanıyor. Bunun, onlar için sıkıntı çıkaran bir gelişme olduğunu belirtiyor.

NSA başkanı, iyi bir savunma sağlamak için, özel şirketler ve hükümet arasında makineden makineye bilgi paylaşımı yapılması için çağrı gönderdi. Eski çalışan Edward Snowden tarafından sızdırılan geniş veri toplama programları için çok eleştirilen NSA, hangi tipte veri türlerinin alışverişi yapılacağı hakkında bir kamu tartışması istiyor.

Bunun bilgisayar ağları savunması hakkında olduğunu ve bilgi toplamakla ilgisi olmadığını söyleyen NSA başkanı, insanların kişisel bilgilerini istemediğini de ekledi.

Arama Motorları Gelecekte Görerek Arama Yapacak