YouTube bahşiş kutusu özelliğini getiriyor: Pamuk eller cebe

YouTube TV 'yi internetsiz kullanmak isteyenlere müjde

Bugünlerde YouTube bahşiş kutusu özelliği konuşuluyor. Ortaya çıkan son detaylara göre şirket bunu yakın bir zamanda hayata geçirecek. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en büyük video izleme platformu olan YouTube içerik üreticilere iyi miktarda kazanç sağlıyor. Reklamların giderek artması ise bu kazancın doğru orantılı olarak yükselmesini sağlıyor. Ancak bazı YouTube fenomenleri durumdan memnun değil.

Hatırlayacağınız üzere Twitter bahşiş kutusu özelliğini piyasaya sunmuştu. Böylece birçok hesap kullanıcılardan bahşiş alarak destek ağını genişletti. Şimdi ise YouTube bu tür bahşiş özelliklerini sunacak bir platform oldu.

YouTube bahşiş kutusu özelliği iyi bir destek sunacak

YouTube tarafından getirilecek olan bahşiş kutusu özelliği iyi miktarda bağış yapılmasını sağlayabilir. Bu özelliği açan bütün içerik üreticileri videolardan bir miktar kazanç sağlayacak. Bahşiş kutusu ile birlikte 2,5,10 ya da 50 dolar kazanç elde edilecek.

YouTube bahşiş kutusu

Bazı fenomenler ne yazık ki reklamlardan yeteri kadar kazanç sağlayamıyor. Durumun farkında olan YouTube onlar için özel bazı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan bir tanesi de bahşiş kutusu özelliği oldu. YouTube fenomenlerine bahşiş atan kişilerin hesapları ve ne kadar bağış yaptıkları yorumların alt kısmında gösterilecek.

YouTube Shorts artık dünya çapında 100 ülkede mevcut

Binlerce içerik üreticisi ilk etapta bu özelliği deneyecek. Hemen ardından 68 ülkeden yeni özelliğe erişme imkanı olacak. YouTube yavaş yavaş bunu dünyanın tamamına yaymayı düşünüyor. Peki siz YouTube yeni özelliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.