ABD kripto para ambargosunu arttırıyor!

Kripto paralarla kredi kartı

Rusya Ukrayna savaşı daha önce hiç görülmemiş yeni ambargoların da gün yüzüne çıkmasını sağlıyor. Bunların başında ise kripto paralar üzerinden yürütülen yeni kısıtlamalar geliyor.

ABD, Rusya üzerindeki kripto para ambargosunu arttırıyor! Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş her geçen gün kızışırken, olayın diğer tarafları olan Rusya’ya ambargo uygulayan ülkeler cephesindeki gelişmelerde günden güne çeşitlilik kazanıyor. Son olarak oldukça kapsamlı ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya’nın bu yaptırımları delebilmek için kripto paraları kullanabileceği iddia edilmiş, bunun üzerine de başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere pek çok ülke hızlıca harekete geçmişti.

İşte bu kapsamda bugün Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı tarafından kripto paraların nasıl kullanılmaması gerektiği konusunda bir kılavuz yayımlandı. Kılavuzun başlıca amacı, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto varlıklara yatırım yapan vatandaşların ne yapması gerektiğini değil ne yapmaması gerektiğini göstermek.

Rusya üzerindeki kripto para ambargosunu arttırıyor!

ABD, Rusya üzerindeki kripto para ambargosunu arttırıyor!

Bu sayede, yanlışlıkla da olsa Rusya’nın kripto varlıklar üzerinden yapacağı hamleleri kısıtlamayı amaçlayan ABD Hazine Bakanlığı, önümüzdeki günlerde bu önlemlerin arttırılacağını da açıklamayı ihmal etmedi.

Sadece bu hamle bile aslında başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünya ülkelerinin Rusya’nın karşısında nasıl cephe aldığını gösteriyor. Çünkü, doğası gereği merkeziyetsiz ve mevzuatsız olarak görülen tabi bu özellikleri yüzünden bugüne kadar resmen tanınmaktan çekinilen kripto varlıkların, söz konusu Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar olduğunda nasıl birden tanınabilir ve dikkate alınabilir hale geldiğini görüyoruz. Tabi önümüzdeki günlerde kripto varlıklara ilişkin yeni düzenlemelerin gelmesi ve bu konuda şaşırmaya devam etmemiz kuvvetle muhtemel.

İşte Merkez Bankası’nın yıl sonu dolar tahmini!