ABD ile anlaşan ZTE yeniden yükselişe geçti

ZTE

Amerika tarafından uygulanan ambargonun kaldırılması ile birlikte rahat bir nefes alan ZTE’nin hisseleri yeniden yükselişe geçti.

Bildiğiniz gibi ABD ile ters düşen ZTE, Amerika’da uygulanan ambargo nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Amerikan hükumeti ile arayı düzeltmek için elinden geleni yapan şirket, sonunda Amerika’daki yasağı kaldırmayı başardı. Ancak Çinli telefon üreticisinin yasağı kaldırmak için tüm yönetici kadrosunu kovması ve 1.4 milyar dolar ceza ödemesi gerekti.

ZTE hisseleri bir günde %15 arttı

Yaşanan bu krizin şirkete faturası son derece ağır olsa da, yasağın kaldırılması ile birlikte şirket toparlanmaya başladı. Çinli telefon üreticisinin hisseleri yasağın kalkmasının ardından bir günde yüzde 15 yükseldi.

Resmi Weibo hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Çinli telefon üreticisi, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen önlerinin açık olduğuna vurgu yaptı. Şirketin hisseleri yeniden yükselişe geçmiş olsa da yaşanan bu olayın etkisi uzun süre hissedilecek. Şirketin yılın ilk yarısın 1.3 milyar dolar zararla kapatması bekleniyor.

Sony Xperia XA2 Plus duyuruldu