ABD Çin rekabetinde yeni perde! Kılıçlar çekildi

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki teknoloji savaşı her geçen gün biraz daha kızışıyor. ABD yasaklılar listesine Huawei’den sonra 30’dan fazla yeni şirket eklemeye hazırlanıyor.

ABD Çin rekabetinde yeni perde! Kılıçlar çekildi! Dünyanın süper gücü olarak tanımlanan ve hep böyle kalabilmek için rakiplerinin büyümesine belli bir ölçüde müsaade eden Amerika Birleşik Devletleri, gereğinden hızlı büyüyen devletleri teknoloji ambargosuna alıyor ki bu durumun en net örneğinin dünyanın 2. büyük gücü olarak gösterilen Çin olduğunu söyleyebiliriz.

ABD ve Çin, iklim değişikliğine karşı birlik oluyor!

Çin’in teknolojik açıdan çok hızlı bir şekilde geliştiğini gören ve bu durumu Amerika Birleşik Devletleri için güvenlik tehdidi olarak algılayan Beyaz Saray, 2019 yılında kökeni bu düşüncelere dayanan suçlamalarla Çin’in en büyük markasını yani Huawei’yi kara listeye almıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından artık bu kısıtlamaları kaldıracağı ya da en azından hafifleteceği düşünülen Huawei heyecanla ABD’den gelecek açıklamayı beklerken, Beyaz Saray yine tam tersi yöne dönmüş ve Huawei’ye uygulanan ambargonun genişletilmesine karar vermişti.

ABD, Kovid-19 salgını yüzünden uygulanan seyahat yasağını kaldırdı

ABD Çin rekabetinde yeni perde! Kılıçlar çekildi

İşte şimdi de bu listeye 30’dan fazla yeni şirketin eklenmesi gündemde. Her ne kadar henüz resmi bir açıklama gelmese de daha önceki bilgileri de önceden sunarak güvenilirliğini kanıtlayan bir hesap, ambargo dedikodularının gerçek olduğunu dile getirdi. Üstelik bu listeye eklenecek şirketler arasında Yangtze Memory Technologies Co (YMTC) gibi çok önemli bir şirket de bulunuyor.

Hyundai, ABD üretimine ve inovasyonuna 5 milyar dolar yatırım yapacak

Apple’a RAM tedariği sunması beklenen ve özellikle de iPhone 15 için hayati öneme sahip olduğu savunulan bu firma, aslında daha önceden kendini belli etmişti. Nitekim geçtiğimiz ay Beyaz Saray Apple’a bir çağrıda bulunarak YMTC’den bellek almamasını, onun yerine Çin dışındaki diğer üreticilere yönelmesini istemişti. Eğer ortalıkta dolaşan bu ambargo söylentileri doğru çıkarsa, hiçbir ABD’li şirket, listedeki hiçbir Çinli şirketle teknoloji ticareti yapamayacak.

Kripto para uzmanı 5 altcoin tavsiyesinde bulundu!