ABD açıklama yaptı Bitcoin yine coştu!

Bu altcoin yükselişe bitmex Bitcoin

ABD tarafından yapılan açıklama sonrasında Bitcoin yeni bir zirve yürüyüşüne daha geçti. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Geçtiğimiz günlerde ABD hükümeti tarafından açıklanan yeni teşvik paketi kripto para piyasasını hareketlendirdi. Başta Bitcoin’le Ethereum olmak üzere pek çok kripto para biriminde hızlı yükselişler gerçekleşti.

Peki teşvik paketi açıklaması kripto paraları neden arttırıyor. Aslında bu biraz spekülatif bir olay. Teşvik paketinin gelmesi demek, para basılması anlamına geliyor. Para basılması da değerli varlıkların artmasına zemin hazırlıyor. Şu anda kripto paralar da değerli varlık muamelesi gördüğü için bu tarz para basımlarından direkt olarak etkileniyor.

ABD açıklama yaptı Bitcoin yine coştu!

ABD tarafından yapılan açıklama sonrası BTC 53.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ethereum ise 1800 doları geçerek 1900 doları zorladı. Önümüzdeki süreçte kripto paraların daha da yükselmesi bekleniyor.

bitcoin

Şunu da dip not olarak hatırlatalım. Genel olarak Mart ayı kripto paralar açısından çok parlak geçmiyor. Dolayısıyla Mart ayı içerisinde bazı sert düşüşler yaşanması olağan. Uzmanlar özellikle 12 Mart tarihine dikkat çekiyorlar.

Geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta BTC neredeyse yüzde 50 oranında değer kaybetmişti. Şimdi asıl merak edilen şey ise bu yıl 12 Mart’ta benzer olayların yaşanıp yaşanmayacağı. Eğer bu tarz olaylar yaşanmaya devam ederse kripto para yatırımcılarını sıkıntılı günler bekliyor diyebiliriz.

Dip not: Bu yazıda hiç bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Ethereum madenciliği bitiyor!