ABD’den Gelen Satışlarla Kripto Piyasası %5 Değer Kaybetti

Kripto paralar Kripto para

Bitcoin 64.292 dolar seviyesinde, Ethereum 3.162 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,3 trilyon dolar. Toplam değer içinde Bitcoin’in piyasa değeri 1,26 trilyon dolar.

ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), çarşamba günü 120,64 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Sekiz fon hiçbir akış kaydetmezken, Grayscale’in GBTC’sinden 130,42 milyon dolar çıktı ve sadece Fidelity ile Ark Invest’in fonlarına 10 milyon dolar giriş oldu.

BlackRock’ın IBIT fonu 71 günlük pozitif akış serisini sonlandırdı. Uzmanlar, sıfır girişlerin olağan olduğunu ve genellikle piyasa dinamikleriyle ilişkili olduğunu belirtiyor. 11 spot Bitcoin ETF’in toplam işlem hacmi yaklaşık 230 milyar dolara ulaşmış durumda.

Kripto uzmanları Bitcoin fiyatlarında tarihi bir değişim bekliyor

AB’nin kara para aklama karşıtı yasa tasarısı son oylamadan geçti

Avrupa Parlamentosu, kripto firmaları için zorunlu due diligence (gerekli özen) gereksinimlerini içeren yeni kuralları kabul etti. Bu adım, kripto varlık yöneticileri dahil olmak üzere müşterilerin kimliklerinin kontrolünü güçlendirerek, kara para aklamayla mücadele amacı taşıyor.

Ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcıları (CASPs), merkezi kripto borsaları ve kumar hizmetleri gibi kurumlar yeni yasadan etkilenecek. Avrupa Birliği Konseyi tarafından da resmi olarak kabul edilecek olan yasa paketi, üç yıl sonra yürürlüğe girecek.

Circle’ın AB Strateji ve Politika Direktörü Patrick Hansen, yeni yasaların anonim kripto cüzdanlarını ve kendine ait ödeme sistemlerini yasaklayacağına dair söylentileri geçen ay yalanladı. Yeni yasa, zaten MiCA (Kripto Varlıklarda Piyasalar Yönetmeliği) altında düzenlenmiş olan CASP’ları kapsayacak.

Kripto para

Yeni stablecoin yasa tasarısı onaylanırsa, bankaları piyasaya çekecek ve Tether’in piyasadaki hakimiyetine son verecek

S&P Global Ratings’e göre, Senato’da tanıtılan yeni stablecoin yasa tasarısı geçerse bankaların stablecoin piyasalarına girmesi teşvik edilebilir.

Sens. Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından geçen hafta sunulan Lummis-Gillibrand Ödeme Stablecoin Yasası, bankaları stablecoin piyasasına çekmeyi teşvik edecek düzenlemelere açıklık getirecek.

Tasarıya göre Tether yasaklanacak, bu da ABD dışında bulunan bu stablecoin için talebi azaltabilir. S&P Global’in açıklamasına göre, stablecoin yasa tasarısının onaylanması, özellikle zincir üzeri ödemeleri içeren tokenizasyon veya dijital tahvil ihracı gibi kurumsal blokzincir inovasyonunu hızlandıracak.

Stablecoinler için kurumsal kullanım durumlarının artması, bankalara stablecoin ihraççısı olarak fırsatlar sunacak ve ayrıca Tether’ın küresel stablecoin piyasasındaki hakimiyetini azaltacak.

eFootball 750 MILYON İNDİRMEYE ULAŞTI