Torrent Siteleri Virüs Saçarak Para Kazanıyor

torrent

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir rapor, torrent sitelerine giren kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlara maruz kaldığını gösterdi. Torrent siteleri ise bu sayede para kazanıyorlar.

Digital Citizens Alliance ve RiskIQ tarafından yayınlanan ortak rapor, internet kullanıcılarının sık sık ziyaret ettiği torrent sitelerinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Korsan içerik paylaşımı yapılan 800’den fazla siteden ve forumdan veri toplayan araştırmacılar, her üç torrent sitesinden birinin kötü amaçlı yazılım yaydığını tespit ettiler.

piratebay

Digital Citizens Alliance ve RiskIQ’nun ortak raporuna göre torrent sitelerini ziyaret internet kullanıcıların kötü amaçlı yazılıma maruz kalma ihtimali, bu sitelere girmeyenlere kıyasla yüzde 28 daha fazla. Bu tür sitelere giren kullanıcıların herhangi birşey yapması bile girekmiyor. Kullanıcılar sadece siteye girerek bile kendilerini kötü amaçlı yazılımlara açık hale getiriyorlar. Rapora göre kötü amaçlı yazılımların yüzde 45’i torrent siteleri sayesinde bilgisayarlara bulaşıyor.

Torrent siteleri ise genellikle reklam içeren bu kötü amaçlı yazılımlar sayesinde adeta para basıyorlar. Torrent sitelerinin her yıl ortalama 70 milyon dolara yakın gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Havayolu şirketleri Hoverboard’ları yasakladı!