7 bin Bitcoin çöpe gidecek: Kritik bekleyiş devam ediyor

Bitcoin ayı sezonuna

Kısa bir süre içerisinde 7 bin Bitcoin çöpe gidebilir. Bunun nedeni ise bir adamın çok büyük bir sorumsuzluk yapmasından başka bir şey değil. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Normal şartlarda herhangi birisinin 7 bin Bitcoin çöpe atmasının imkanı yoktur. Böylesine fazla bir kripto para birikimi yaklaşık 220 milyon dolar ile eşdeğer. Fakat Stefan Thomas isimli bir adam ne yazık ki bu büyük sorumsuzluğa imza attı. Olayın ana nedeni onun şifresini unutmasıydı.

Bitcoin gibi kripto paralar dijital şifre denilen bir sistem ile korunuyor. Bu sistem sayesinde yatırımcıların ciddi zarara uğraması engelleniyor. Stefan ismindeki bir adam şifresini unutarak büyük bir hataya imza attı.

Bitcoin şifresini doğru girmek için son 2 hak kaldı

Kripto paraların çok iyi bir şekilde korunması gerekiyor. Özellikle de birçok hacker saldırısı kripto paralara yapılabiliyor. Hele ki Bitcoin gibi son derece ciddi değere sahip kripto paralar büyük oranda güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyuyor.

7 bin Bitcoin çöpe
IronKey isimli dijital kasa Thomas için böyle bir korumayı sağlayan güvenlik önlemi oldu. Çok uzun bir zaman önce aldığı Bitcoin, şu anda 220 milyon dolar değere sahip. Elindeki tüm Bitcoinlerini dijital kasasında saklayan bu adam, yılın en bahtsız kişilerinden birisi olabilir.

Dijital kasaya sahip olduğu Bitcoinleri bıraktıktan sonra şifresini unutan adam, şu anda bir türlü şifrenin ne olduğunu hatırlayamıyor. Yaklaşık olarak, normal şartlarda 10 hakkı bulunuyordu. Bugüne kadar 8 tane hakkını kullandı. Şimdi ise geriye son 2 tane hakkı kaldı. Eğer şifreyi doğru giremezse sahip olduğu tüm Bitcoin’ler çöp olacak.