Galaxy S20 FE kamerasıyla üzdü!

SAMSUNG GALAXY S20 FE 2

Samsung’un kısa bir süre önce satışa sunduğu uygun fiyatlı üst segment modeli Galaxy S20 FE kamera performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Samsung kısa bir süre önce yeni S serisi modeli FE’yi satışa sunmuştu. S20 FE ismiyle satışa çıkan modelin en önemli özelliği uygun bir etiket fiyatına sahip olmasıydı.

Samsung yaptığı açıklamada bu cihazın Samsung fanlarının talepleri doğrultusunda tasarlandığını açıklamıştı. Performans olarak üst seviye özellikler sunan cihaz, ekran, batarya, hızlı şarj ve benzeri kriterlerde orta segment bir cihazı andırıyordu.

Nitekim S20 FE‘nin kamera tarafındaki performansıyla da orta segment bir modeli anımsattığı ortaya çıktı.

Galaxy s20 FE

Galaxy S20 FE kamera performansıyla hayal kırıklığı yarattı

Kamera testleri konusunda dünyanın önde gelen mecralarından biri olan DxOMark geçtiğimiz günlerde S20 FE modelini konuk etti. Samsung’un uygun fiyatlı üst segment modeli fotoğrafa 119, yakınlaştırmada 68 ve videoda da 101 puan aldı. S20 FE’nin kamera ortalaması ise 115 çıktı. Bu puanın çok da kötü olmadığını söyleyebiliriz.

Fakat üst seviye cihazlarla karşılaştırdığımızda S20 FE’nin yetersiz kaldığı da bir gerçek. Bu arada şunu da hatırlatmak gerekiyor. Samsung zaten üst seviye modelleriyle de kamera tarafında mucizeler yaratmıyor. Yani S20 FE’nin aldığı bu puanlar da bizleri çok şaşırtmış değil. Merak edenler için dip not olarak belirtelim. DxOMark’ın zirvesinde 139 puanla Huawei Mate 40 Pro+ yer alıyor.

Black Shark 4 en yüksek puanla rekor kırdı