64 Bit İşlemcili Telefonlar IFA 2014’te Tanıtılacak

64 Bit İşlemcili Telefonlar IFA 2014te Tanıtılacak

Qualcomm tarafından Twitter üzerinden yayınlanan yeni ileti, 64 bit işlemcili orta seviye bir akıllı telefonun IFA 2014 kapsamında tanıtılacağını gösterdi.

ABD’li işlemci üreticisi Qualcomm bu ayın başında yayınladığı açıklamayla, 64 bit işlemcisini kullanan ilk akıllı telefonların bu yılın sonbahar aylarında resmi olarak tanıtılacağını ve yıl bitmeden de piyasaya sürüleceğini açıkladı. Qualcomm cephesinden gelen bu açıklamanın ardından, geçtiğimiz günlerde de Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation dünyanın 64 bit işlemcili ilk akıllı telefonu olan HTC Desire 510‘u resmi olarak duyurdu.

HTC_Desire_820

Ancak HTC Corporation tarafından resmi olarak duyurulan Desire 510’un düşük maliyetli bir telefon olması, 64 bit işlemci kullanan orta seviye bir akıllı telefonun daha yıl bitmeden gün yüzüne çıkabileceğini gösterdi. Bugün Qualcomm’un resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlanan bir ileti ise, bahsi geçen bu 64 bit işlemcili orta seviye telefonun, önümüzdeki günlerde Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014 kapsamında resmi olarak tanıtılacağını gösterdi.

Qualcomm tarafından duyurulan bu orta seviye telefon hakkında detaylar şimdilik açıklanmamış olsa da, bahsi geçen bu telefonun geçtiğimiz günlerde de ortaya çıkan HTC Desire 820 olabileceği söyleniyor. HTC Desire 510 ortaya çıkmadan önce dünyanın 64 bit işlemcili ilk akıllı telefonu olması beklenen Desire 820’nin Snapdragon 615 işlemciyle piyasaya sürülmesi bekleniyor.

12.9 İnçlik Yeni iPad 2015 Başında Piyasaya Sürülebilir