5G destekli Vivo X30 geliyor

vivo

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinde biri olan Vivo, 5G destekli yeni modelini tanıtmaya hazırlanıyor. İşte Vivo X30 hakkındaki ilk detaylar.

Son dönemde 5G destekli modellerin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Muhtemelen 2020 ile birlikte 5G teknolojisi daha da yaygınlaşacaktır. Bu doğrultuda 5G destekli model sayısı da artacaktır. Fakat asıl artışın bu teknolojinin orta segmente gelmesiyle birlikte yaşanması bekleniyor.

Özellikle Çinli üreticilerin 5G konusunu daha fazla önemsedikleri söylenebilir. Zira Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE gibi Çin kökenli markaların 5G destekli model yelpazesinin hayli geniş olduğunu biliyoruz. Nitekim önümüzdeki günlerde bu yelpaze daha da genişleyecek.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Vivo da 5G destekli model yelpazesini genişleten isimler arasında.

vivo x30

Çinli üretici, Samsung’un Exynos 980 yonga seti ile donattığı yeni üst segment modeli Vivo X30 için geri sayıma geçmiş durumda. Ortaya çıkan son raporlara göre, 5G destekli Vivo modeli önümüzdeki Aralık ayında tanıtılacak.

Uçtan uca çentiksiz tam ekran tasarımıyla gelecek olan Vivo X30, pop-up şeklinde bir ön kameraya sahip olacak. Telefonun 4G – LTE versiyonu ise olmayacak.

5 ana kameralı Xiaomi CC9 Pro Kasım ayında gelecek