5600TL verilip yeni iPad Pro alınır mı?

yeni ipad pro 3

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın geçtiğimiz Ekim ayının sonunda tanıttığı ve performansıyla diz üstü bilgisayarları bile geride bırakan yeni iPad Pro alınmaya değer mi? İşte detaylar.

Apple merakla beklenen yeni nesil iPad modellerini geçtiğimiz Ekim ayının sonunda tanıtmıştı. Cupertino merkezli şirket 11 ve 12.9 inçlik yeni iPad Pro modellerinde, sürpriz bir şekilde yeni geliştirdiği yonga setini kullanmıştı.

Teknoloji gündemini takip edenlerin de bileceği üzere, Apple geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı iPhone XS, XS Max ve XR modellerinde A12 Bionic yonga setini kullanmıştı. Genel kanı yeni iPad modellerinde de bu yonga setinin kullanılacağı yönündeydi.

Akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları

Fakat Apple, zaten pazarın en güçlü yonga seti konumunda bulunan A12 Bionic’i yeni iPad’ler için biraz daha güçlendirdi. Sonuç olarak karşımıza yeni nesil oyun konsolu kadar güçlü bir tablet çıktı.

Zaten 30 Ekim’deki etkinlikte, iPad Pro ile oynanan oyunlar cihazın ne derece güçlü olduğunu gösterir nitelikteydi. Sonrasında yeni iPad hakkında gelen açıklamalarda cihazın ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne serdi.

yeni ipad pro

Bir konsol kadar güçlü!

Apple’ın donanın mühendisliğinden sorumlu isimlerden biri olan John Ternus, etkinlik esnasında yeni iPad’in son 12 ayda satılan laptop modellerinin yüzde 92’sinden daha hızlı oldğunu iddia etmişti.

Görünen o ki Ternus bu iddiasında pek de yanılıyor sayılmaz. Zira 6GB RAM’e sahip olan 12.9 inçlik iPad Pro’nun performans testinden aldığı sonuçların hayli etkileyici olduğunu itiraf etmek gerekiyor.

Xbox One S’ten yüzde 94 oranında daha küçük olmasına karşın, bu konsol kadar güçlü olan 12.9 inçlik iPad Pro, çok çekirdek testinden 18.000’den fazla puan alarak kırılması zor bir rekora da imza atmıştı.

Aynı skalada yer alan iPhone XS Max’ın çok çekirdek testinden aldığı puan 11.000 seviyelerindeydi. Sadece bu bile, A12X Bionic’in ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor.

yeni ipad pro 1

iPad Pro almaya değer mi?

Peki gelelim asıl sorumuza. Yeni iPad Pro ciddi anlamda satın almaya değecek bir cihaz mı? Malum, söz konusu Apple olduğunda fiyat skalası hayli yüksekelere çıkabiliyor. Özellikle de Apple’ın son zamları sonrasında iPhone 8 Plus’ın bile 6700TL’ye satıldığını hesaba katarsak, insan biraz tereddüt yaşayabiliyor.

İyi haber şu ki Apple yeni iPad Pro modellerini beklenenin altında fiyatlardan satışa sundu. 10 inçlik model 5663TL’den, 12.9 inçlik model ise 7103TL’den Apple Store’daki yerini aldı.

Dolayısıyla bu fiyatlar üzerinden düşününce iPad Pro almak çok da mantıksız bir hamle gibi gelmeyecektir. Sonuçta karşımıza diz üstü PC’den çok daha güçlü bir tablet duruyor.

Elbette bir tablet için bu kadar para vermeyi gözden çıkardıysanız, işinizin de bu tabletle ilgili olması gerekiyor. Örneğin, Photoshop kullanan, tasarım işiyle uğraşan biri için 6000 – 7000TL verip yeni bir iPad Pro almak çok mantıksız bir hamle olmayacaktır.

Fakat sırf zevk için de yani oyun oynamak ya da gazete dergi okumak için iPad Pro fazlasıyla lükse kaçan bir cihaz. Açık konuşmak gerekirse, bu tarz bir aktivite için 2000TL’lik ortalama bir tablet bile fazlasıyla iş görür.

yeni ipad pro 2