En popüler akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları!

akıllı telefo

#İŞBİRLİĞİ

Bugün 8000 – 9000TL etiketle satılan akıllı telefonların gerçek maliyetinin ne kadar olduğunu merak ediyor musunuz? O zaman sizleri akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları yazımıza alalım.

Malum, akıllı telefon sektöründe muazzam bir rekabet var. Fakat bu rekabet bazı firmaların fiyatlarını aşağılara çekmesi için pek de yeterli olmuyor. Bu firmaların başında da sizlerin de tahmin edebileceği üzere Apple geliyor.

Kendi ekosistemi sayesinde iOS tarafında rakipsiz olan Apple, bir anlamda akıllı telefon pazarındaki fiyat skalasını da belirleyen isim oluyor. Şu anda hali hazırda satışta olan en pahalı amiral gemisi modeli, yine Cupertino merkezli şirkete ait.

Apple Türkiye fiyatlarını düşürecek mi?

Peki Apple bu telefonların maliyeti için ne kadar para harcıyor? Bu yazımızda en popüler akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları ile ilgili ufak bir bilgilendirmede bulunacağız.

Fakat baştan şunu belirtmemiz gerekiyor. Akıllı telefonlardan uçuk karlar etmeye çalışan tek isim Apple değil. Zira Samsun da akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatı arasındaki dengesizlik konusunda Apple’dan pek geri kalmıyor.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri en popüler akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları listemizle başbaşa bırakalım.

Bu arada listeye sadece en çok kar marjı içeren telefonları dahil ettiğimizi de belirtelim. Ayrıca satış fiyatı olarak telefonların çıkışında açıklanan etiketleri baz aldığımızı da hatırlatalım.

Akıllı telefonların maliyeti ve satış fiyatları (2018 Eylül)

iPhone XS Max (256GB)

iPhone XS Max 256GB

Maliyeti: 443 dolar
Satış Fiyatı: 1249 dolar