İklim değişikliği korkutucu sonuçlar doğurabilir! Bilim insanları açıkladı

İklim değişikliği gittikçe ciddi bir hal almaya başladı

İklim değişikliği ve küresel ısınma problemi günden güne kötüye gidiyor. Artan sıcak havalar ve orman yangınlarıyla gezegenimiz bir darbe daha aldı. Türkiye’nin uzun süre boğuştuğu orman yangınlarının sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. İşte detaylar.

Küresel ısınmanın esas sebebi insanların doğayı kullanış biçimi. İnsanların doğal alanları kirletmesi, yeşil alanların yok edilmesi ve aşırı avlanma gibi problemler küresel ısınmanın en önde gelen sebepleri. Yeni açıklanan bir rapora göre şu anda 2021‘in bize sunabileceği tüm doğal kaynak stoğunu tamamladık ve 2022‘den ödünç almaya başladık. Buna ek olarak buzullar da hızla erimeye devam ediyor. Bunun sonucunda daha uzun yaz ve daha kısa kış mevsimleri yaşamaya başlayacağız. Araştırmalara göre küresel sıcaklık artışının gelecek 20 yıl içinde 1,5 dereceyi aşma riski var.

İklim değişikliği korkutucu sonuçlar doğurabilir! Bilim insanları açıkladı

Ne yazık ki şu anda iklim değişikliği hakkında içinde bulunduğumuz dönemde geri dönüş mümkün değil. En iyi ihtimalle doğaya verdiğimiz tüm zararı durdursak bile kalıcı bir hasar vermiş gibi görünüyoruz. Bu açıdan müsilaj ve orman yangınları problemleri için doğanın yardım çığlığı diyebiliriz. Şu anda okyanus, buz tabakaları ve deniz seviyelerindeki değişiklikler, geri döndürülemez şekilde bozulmuş durumda. Denizlerde ısının artması 1980’li yıllardan beri ilk kez bu kadar yükseldi. Küresel ısınmada kritik eşiğe gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki her artış Dünya için ciddi hasarlar anlamına geliyor.

Oppo Band Sport akıllı bileklik inceleme: Şimdi tempo zamanı