4G’li telefon fiyatları hızlı bir şekilde düşüyor

Akıllı telefon satışları 2022 yılında %9 düştü

Akıllı telefon pazarındaki dengeler değişiyor. Türkiye’nin 2023 yılında 5G’ye geçeceği düşünüldüğünde 4G’li telefonların fiyatlarının düşmesi çok da absürt bir durum değil. Genel olarak yeni telefon almayı düşünenler 4G yerine 5G’yi tercih ediyorlar. İşte tüm detaylar.

4G’li telefon fiyatları hızlı bir şekilde düşüyor. Akıllı telefon sektörü yeni bir çağın başlangıcında diyebiliriz. Artık zaman 5G zamanı. Bilindiği üzere 5G tarafında ilk ciddi adımlar 2019 yılı itibariyle zaten atılmıştı. Hatta genel beklenti 2020’de pek çok ülkenin 5G’ye geçmesi yönündeydi. Lakin beklenen olmadı.

f egwe

Hem ABD’nin 5G tarafında öncü şirketlere yaptığı baskı, hem de küresel koronavirüs pandemisi 5G’nin gelişimine ket vurdu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 5G teknolojisi pek çok ülkede aktif olarak kullanılmaya başladı.

Hal böyle olunca akıllı telefon sektöründeki isimler de 5G tarafındaki model yelpazesini arttırmaya başladılar. 5G destekli modellerin piyasaya girmesi bir anlamda 4G destekli cihazların ıskartaya çıkmasına zemin hazırladı.

vivo katlanabilir telefon

4G’li telefon fiyatları hızlı bir şekilde düşüyor

Hali hazırda pek çok üretici artık 5G destekli modeller üretiyor. Yani sadece LTE desteğine sahip cihaz sayısı günden güne azalıyor. Çünkü yakın zamanda Türkiye de dahil pek çok ülke 5G’yi aktif olarak kullanmaya başlayacak. Dolayısıyla kullanıcılar da tercihlerini 5G’den yana kullanacaklar.

Akıllı telefon satışları 2022 yılında %9 düştü

Bu durumun az çok farkında olan akıllı telefon üreticileri, 4G destekli modellerin fiyatını kademeli olarak düşürerek eldeki stokları bitirme çabasındalar. Eğer siz de şu aralar LTE desteğine sahip bir model almak istiyorsanız, biraz daha bekleyerek fiyatların düşmesinden yararlanabilirsiniz.

Instagram’dan fotoğraf nasıl indirilir! Yeni yöntem!