4 milyar dolarlık Amazon hissesi satıldı!

4 milyar dolarlık Amazon hissesi

Geçtiğimiz günlerde Amazon’un CEO’su Jeff Bezos 4 milyar dolarlık Amazon hissesi satışı gerçekleştirdi. Bunun neden yapıldığı henüz gizemini korumaya devam ediyor. İşte Amazon ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Önemli bir kuruluş olan Securities and Exchanges Commission’ın (SEC) yayınladığı belgelere göre Bezos, yalnızca 7 Şubatta tamı tamına 570 milyon dolarlık hissesini sattı. Bir diğer önemli yayın şirketlerinden olan CNBC kanalı, böylesine yüksek miktardaki hisse satışlarının daha önceden ayarlanmış ticari bir plan olduğunu ifade etti. Genel hatlarıyla olaya bakıldığında, bunun doğru olma ihtimali son derece yüksek.

4 milyar dolarlık Amazon hissesi uzay araştırmalarına harcanabilir

Gerçekleşen hisse satışları, Bezos’un hacklenen telefonunun içindeki bilgilere erişilmiş olduğu ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra meydana geldi. Bu durum aralarında bir bağlantı olup olmadığı konusunda ciddi soru işaretleri yarattı.

4 milyar dolarlık Amazon hissesi satisi

Veliaht prensi Mohammed Salman, Jeff Bezos’un telefonuna yasa dışı yollarla erişmişti. Mesajlaşma platformu olan WhatsApp üzerinden Bezos’a kötü niyetli bir dosya gönderen Suudi prens, Bezos’un telefonunda bulunan verilere ulaştı. Mohammed Salman bunu yaparken Jeff Bezos’un şirketi Nash Holdings’i ve Washington Post gazetesini hedef almıştı. Özellikle de Bezos’un gazetesinin o dönemde Suudi Arabistan hakkında yayınladığı agresif haberlerin burada önemli bir paya sahip olduğu düşünülüyor.

Jeff Bezos, 2017 yılında CNBC’ye verdiği röportajda konuyla ilgili, “Blue Origin için şu an sahip olduğum iş modelim yılda 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak bu parayı Blue Origin’e yatırmak.” ifadelerine yer vermişti. Muhtemelen uzay araştırmalarına bu para harcandı.

Jeff Bezos emlakçı olmaya karar verdi!