3D Tasarım ve Baskı Artık Çocuk Oyuncağı

tinkerplay 3d print3

Üç boyutlu (3D) tasarım yazılımı şirketi Autodesk, her yaştan çocuğun 3D tasarım ve 3D yazıcı teknolojileriyle yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlayan ücretsiz uygulaması Tinkerplay’i pazara sundu.

Autodesk, Tinkerplay’de geliştirdiği yeni parça, özellik ve işlevler sayesinde 3D tasarım dünyasını 7’den 70’e herkes için çok daha kolay, eğlenceli ve interaktif hale getirmeyi amaçlıyor. Tinkerplay ile çocuklar hayallerindeki karakterleri tasarlayıp dijital modellerini çıkarabiliyor ve isterlerse 3D yazıcıdan çıkaracakları parçaları birleştirerek gerçek birer oyuncağa dönüştürebiliyorlar. Autodesk’in kısa süre önce satın aldığı popüler Modio uygulamasını temel alarak geliştirilen Tinkerplay uygulaması, Tinkercad ürün ailesinin de son üyesi oldu.

 tinkerplay-3d-print3

Kullanıcılar, Tinkerplay uygulaması ile yerleri değiştirilebilen parçaları istedikleri şekilde sürükleyip birleştirerek kendi tasarımlarını kolayca yapabiliyor. 3D baskıya uygun geliştirilen bu parçalarla hayallerindeki karakterlere istedikleri pozu verdirebiliyorlar. Tinkerplay ile yaratılan tasarımların baskısı, herhangi bir hareketli işleme platformu ya da destekleyici malzemeye ihtiyaç duymadan üç boyutlu yazıcıdan çıkarılabiliyor. Uygulamanın içinde yer alan baskı özelliği, parçaların 3D baskı için uygun özellikte olmasını sağlıyor ve farklı 3D yazıcılara uygun her türlü dosya formatını destekliyor. 

Tasarım yeteneklerini bir ileri aşamaya taşıyarak yepyeni parçalar yaratmak isteyen kullanıcılar, Tinkerplay birleştiricilerini Tinkercad web uygulamasında bulabilirler. Autodesk, Tinkerplay’i iOS, Android, Windows ve Windows Phone platformlarında aynı anda ücretsiz olarak pazara sunarak kullanıcılara her türlü cihazda kullanabilme olanağı sunuyor.

Media Markt, Galaxy S6 ve S6 Edge Ön Siparişlerine Başladı