21. yüzyılın en iyi 10 filmi!

sinema

#İŞBİRLİĞİ

İngiltere’nin saygın mecralarından biri olan The Guardian, 21. Yüzyılın en iyi filmlerini seçti. İşte seçilen 100 film arasındaki 21 yüzyılın en iyi 10 filmi.

İngiltere başta olmak üzere dünya genelinde saygın bir konumda yer alan The Guardian 21. yüzyılın en iyi filmleri konulu bir liste yayınladı. Bu liste için henüz çok erken diye düşünebilirsiniz. Gerçekten de öyle. Çünkü daha 21. yüzyılın tamamlanmasına hayli uzun bir süre var. Dolayısıyla şimdiden yüzyılın en iyi filmleri şeklinde bir liste yayınlamak, çok da gerçekçi durmuyor.

İşin gerçekçiliğini bir kenara bırakıp listeye döndüğümüzde, ismini bile duymadığımız pek çok yapımın üst sıralarda yer aldığını görüyoruz. Ayrıca listede Türk yapımı bir film de yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan imzalı 2011 yapımı Bir Zamanlar Anadolu’da The Guardian’ın hazırladığı listeye 38. Sıradan giriş yapmayı başarmış.

Pek çok otorite tarafından geçtiğimiz yılın en iyi filmi olarak gösterilen Roma ise 20 sırada kendisine yer bulabilmiş.

Şimdi lafı daha fazla uzatamadan sizleri The Guardian tarafından hazırlanan 21. Yüzyılın en iyi 10 filmi listesi ve filmler için yayınlanan tanıtım videoları ile başbaşa bırakalım. ( Diğer filmler için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz. )

Bu yüzyılın en iyi filmleri

10) Team America World Police

Yapım Yılı: 2004