2023 bedelli askerlik ücreti netleşti!

bedelli askerlik kredi oranları

Asgari ücretin belli olmasının ardından önümüzdeki yıl bedelli askerlik yapmak isteyenlerden alınacak ücrette netleşmeye başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

2023 bedelli askerlik ücreti netleşti! Bilindiği üzere artık dileyen, dilediği zaman bedelli askerlikten yararlanabiliyor. Yani bedelliden yararlanmak için yeni bir yasanın çıkmasını beklemeye gerek yok. Bedelli askerlik ücreti ise her yıl belli bir oranda arttırılıyor.

Hatırlanacağı üzere yasa ile çıkan son bedelli kapsamında 15.000 TL veren ve belli yaş şartlarını tamamlayan herkes askerlikten muaf sayılmıştı. Lakin bu yasa sonrasında bedelli daimi ve kalıcı hale getirildi. Fakat fiyatları önemli oranda arttı.

bedelli askerlik kredi oranları 2

2023 yılında askere gitmeyi düşünenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de askerlik ücretinin kaç TL olacağıydı. Yapılan açıklamaya göre 2023 yılı askeri ücret oranları açıklandı.

Askerlik celp terhis ve sevk işlemleri

2023 bedelli askerlik ücreti netleşti!

Yapılan açıklamaya göre 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde bedelli askerlik ücreti 150 bin TL civarında olacak. Elbette bu şimdilik yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan rakam. Zira karşımıza farklı bir fiyat da çıkabilir.

Bu arada dip not olarak belirtelim. 150.000 TL’yi ödeseniz dahi 3 hafta askerlik yapmanız zorunlu bir durum. Yani askerlikten tamamen kurtulmak söz konusu değil.

bedelli askerlik kredi oranları

Açık konuşmak gerekirse asgari ücretin 8500 TL olduğu bir ülkede 6 aylık askerlik için 150.000 TL ödemek çok da mantıklı bir seçenek gibi görünmüyor. Elbette işten çıktıktan sonra tekrardan iş bulmak kaygısı ve benzeri durumları da göz ardı etmemek gerekiyor.

DaVinci Resolve sonunda iPad’e geldi