Askerlik celp, terhis ve sevk işlemleri başlıyor mu?

Askerlik celp terhis ve sevk işlemleri

Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen askerlik işlemlerinde yeni durum nedir? Görevli askerlerimiz ve askerlik yükümlülüklerini yerine getirecek gençlerimiz için son durum.

Askerlik celp, terhis ve sevk işlemleri konusunda merak edilen sorulara Milli Savunma Bakanlığı’ndan cevap geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, askerlik hizmetlerinde tarihler ortaya çıktı. Buna göre görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da başlıyor. Celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden açılacak.

Askerlik celp, terhis ve sevk işlemleri için e-devlet

Askerlik işlemleri için, askerlik şubelerinde sıra beklemek istemeyen, bulaş riski almadan bilgi almak isteyenler ise e-devlet üzerinden başvurularını takip edebilecekler. Askerlik yerini sorgulamak isteyenler e-devlet’e giriş yaparak, Milli Savunma Bakanlığı sayfası üzerinden askerlik yerlerini sorgulayabilirler.

Peki bedelli askerlik yapmak isteyenler, kışlaya gitmeden uzaktan eğitimle askerlik görevlerini bitirebilecekler mi?

Askerlik celp terhis ve sevk işlemleri

Pek çok bedelli adayı, bulaş riski nedeniyle kışlaya alınmadan uzaktan eğitim almayı talep etmişti. Bu talebe de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar cevap verdi.

Uzaktan eğitimle bedelli askerlik

Milli Savunma Bakanı, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“…Normalleşme de bir zaruret, bir ihtiyaç. Bu manada hem celplerin hem de terhislerin başlaması konusunda gerekli çalışmaları yaptık. En önemli amacımız, terhis olan Mehmetçiğin evine sağlıklı şekilde gitmesi, evinden kışlaya gelen Mehmetçiğin de sağlıklı olarak birliğine katılması. Bunun için gayret gösteriyoruz. Zaten erteleme de bu nedenle oldu. 1 aylık süre içinde yapacağımız hazırlıkları yaptık. Yapmaya çalıştığımız husus, 31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlaması, buna karşılık 5 Haziran’dan itibaren de celplerin başlaması.Bedelli statüsünde bir değişiklik yok, 20 Haziran’dan itibaren de onların celpleri başlayacak. 4 haftalık eğitimlerini yapmak suretiyle vatani görevlerini tamamlayacaklar. ‘Bedelli uzaktan eğitimle yapılsın’ gibi bir çalışma gündemimizde yok.”