2022’nin üçüncü çeyreğinde lider Apple

Apple çalışan haklarını ihlal ettiği iddiası ile karşı karşıya

Yayınlanan son raporlar ile beraber Apple’ın bu yıl küresel akıllı telefon gelirinde lider olduğunu ortaya çıkardı. Şirket üçüncü çeyrekte pazar payının yüzde 42’sini ele geçirdi.

Apple akıllı telefon sektöründeki liderliğine devam ediyor. Son yayınlanan raporlara göre Cupertino merkezli dev, genel olarak akıllı telefon satışlarının yıldan yıla yüzde 3 düşmesine rağmen tahtı tutmayı başardı ve hatta küresel akıllı telefon pazarındaki gelir payını artırmayı başardı. Bu süre zarfında sevkiyatlarda da yüzde 12’lik bir düşüş oldu, ancak ortalama satış fiyatında (ASP) yüzde 10’luk bir artış oldu.

Apple

Toplam satışlarda 5G telefonlar, bu çeyrekte sevkiyatların yüzde 46’sını oluşturdu ve bu da yeni bir zirveye işaret ediyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde, Apple yüzde 42’lik küresel akıllı telefon gelir payıyla baskın bir liderliği ele geçirdi. Özellikle, bu bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 37,1’den yükseldi. Temmuz ve Eylül 2022 arasındaki dönemde markanın iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max satışları ön plandaydı.

Apple iOS 16 güncellemesini kullanıma sundu

iPhone 14 Plus, Ekim 2022’nin ilk haftasına kadar sevkiyata başlamadı. Apple liderliği alırken, Güney Koreli Samsung yüzde 18,3’lük gelir payıyla ikinci sırayı aldı. Xiaomi yüzde 8,3 payla üçüncü sırada yer alırken, Oppo ve Vivo sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 5 pay aldı. Yani iPhone 14 serisi, pazarda açıkça iyi performans gösteriyor.

iPhone 14 Pro’da görülen hata için güncelleme gelebilir