iPhone 14 Pro’da görülen hata için güncelleme gelebilir

iphone 15

Bazı iPhone 14 Pro kullanıcıları telefonda yatay çizgi problemi yaşıyor, firma bu sorun için ekstra bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor.

Bazı iPhone 14 Pro / Pro Max kullanıcıları, başlangıçta ekranlarında görünen yatay çizgilerin olduğunu bildirdi. Çizgiler rastgele görünüyor ve daha sonra kayboluyor, donanımdan çok sistemsel olarak görülen sorunu yaşayanların sayısı bir hayli fazla.

Apple, sorunun bir donanım sorunu değil, bir iOS hatası olduğunu iddia ediyor. Bazı kullanıcılar, sorunun çözümü için akıllı telefonlarını Apple Store’lara götürdüklerini bildirdi. Hatanın iOS 16.2’ye bağlı olduğuna dair spekülasyonlar da var. Bununla birlikte, sorunun önceki iOS yapılarına kadar uzandığı da tahmin edildi.

iPhone 14 Pro

Reddit’te bir Apple Destek Temsilcisi, Apple’ın sorunun farkında olduğunu ve yaklaşan bir güncellemeyle yakında çözüleceğini bildirdi. Resmi Apple açıklamasının bir kısmı, sorunun sürücülerden kaynaklandığını ve bunun bir donanım sorunu olmadığını söyledi.

Yatay çizgiler sorunu çok yaygın olmamakla birlikte kullanıcılar için endişe verici diyebiliriz. Bazı iPhone 14 Pro kullanıcıları sorunu aşmak için bazı yöntemler önerdi. Birden fazla kullanıcı Reddit’te AOD’yi kapatmanın sorunu çözeceğini bildirdi. Diğer bir öneri ise, telefonu manuel olarak kapatıp cihazı sıfırlamanızdır. Geçici çözüm olarak görülen sorun tekrar tekrarsa yaşanabiliyor, bu yüzden güncellemenin gelmesi gerekecek.

Apple’ın sorun hakkında daha fazla bilgi vermesi ve ardından hatayı düzeltmek için yazılım güncellemesini yayınlaması bekleniyor. Yatay çizgiler sorununun belirli bir bölgedeki Apple akıllı telefon kullanıcılarına özgü olup olmadığı net değil. Bu durumda, güncelleme etkilenen bölgelere özel olabilir.

Redmi Note 12 Pro Speed ​​Edition lansman tarihi belli oldu