2022 uzay maceraları belli oldu: Çok heyecanlı geçecek

Türksat 5B için uzay yolculuğu başladı!

2022 uzay maceraları sonunda belli oldu. 2022 yılının çok heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz. Hadi gelin yaşanacak gelişmelere hep birlikte göz atalım.

2022 uzay maceraları her zamankinden çok daha heyecanlı olacak gibi görünüyor. İlk uzay görevlerinden birisi NASA tarafından gerçekleştirilecek “ticari ay yük hizmetleri” olacak. Böylece Ay ilk defa ticaret için kullanılmış olacak. En çok dikkat çekecek olan bir diğer uzay görevi ise Rocket Lab tarafından gerçekleştirilecek. 2022 yılının ilk yarısında gökyüzünde düşen bir roket güçlendiricisi helikopter tarafından yakalanacak.

Ön plana çıkması beklenen bir diğer uzay görevi ise NASA Psyche olacak. 2022 yılının Ağustos ayında Falcon Heavy roketi tarafından Psyche isimli uzay aracı bir göktaşına gönderilecek. Burada ilk defa asteroid madenciliği gerçek anlamda yapılacak.

2022 uzay maceraları durmak nedir bilmeyecek

2022 yılının en heyecanlı gelişmelerden birisi yine Mars ile ilgili olacak. Avrupa Uzay Ajansı’nın Rosalind Franklin gezgini ve Rusya’nın Kazachok uzay aracı aynı yılın Eylül ayında fırlatılacak. Böylece Mars’ta yüzey örnekleri toplanarak bu alanda yeni laboratuvar örnekleri elde edilecek.

2022 uzay maceraları

Yapılacak olan çalışmalardan bir diğeri ise NASA ticari mürettebatı programı olacak. 2019 yılında başarısız bir açılış testi gerçekleştirilen Starliner yeniden test ediliyor. Mayıs 2022 tarihinde ikinci kez uçuş performansı denenecek. Başarılı olması halinde uzay kapsülü NASA uçuşlarında kullanılacak. 2022 uzay maceraları elbette bunlarla sınırlı değil.

Rusya uzay yarışında rekabeti fena kızıştıracak: Herkesi karşısına alacak

SpaceX yıldız gemisi ilk uçuşunu yapacak. Bugüne kadar tasarlanan en büyük Starship megaroketi fırlatılacak. Bu roketin dünya yörüngesine gireceği açıklandı. Fakat devasa roket işlerin ters gitmesi halinde Pasifik Okyanusu’na inebilir. Tüm bu gelişmelere baktığımızda 2022 yılının uzay konusunda son derece heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz.