2019 iPhone modelleri 3 boyutlu harita çıkarabilecek!

2019 iphone modelleri

Apple’ın geçtiğimiz ay tanıttığı 2018 iPhone modelleri henüz pek çok ülkede satışa sunulmadı. Fakat şimdiden 2019 iPhone modelleri hakkında bazı söylentiler ortaya atılmaya başlandı.

Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz Eylül ayında 2018 iPhone modelleri olarak nitelendirilen iPhone Xs, Xs Max  ve Xr’ı tanıtmıştı. Bu modeller henüz pek çok ülkede satışa bile sunulmadı. Hatta Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde, bu cihazların satış fiyatları bile netlik kazanmış değil. Fakat görünen o ki bu durum 2019 iPhone modelleri hakkında yeni dedikoduların türemesine pek de engel teşkil etmiyor.

2019 iPhone modelleri devrimsel bir özellikle gelecek

Apple yeni iPhone modellerini muhtemelen 2019’un Eylül ayında tanıtacak. Yani kabataslak konuşmak gerekirse, yeni modellerin tanıtılmasına daha 1 senelik bir zaman dilimi var. Fakat bu durum 2019 iPhone modelleri hakkındaki dedikoduları engellemiyor.

Ortaya atılan son iddialara bakacak olursak 2019 iPhone modelleri devrimsel bir özellikle gelecek. Apple’ın iPhone X, Xs, Xs Max ve Xr’da kullandığı TrueDepth kamerasının çok daha gelişmiş bir versiyonunu, yeni iPhone modellerinin arka yüzünde kullanacağı iddia ediliyor.

Time of Flight teknolojisi olarak lanse edilen bu yeni teknoloji ile 3D haritalar çıkartılabileceği söyleniyor. Hali hazırda kullanımda olan TrueDepth kamerası belirli bir bölgeyi 3D olarak algılarken, Time of Flight teknolojisi çok daha geniş bir mesafeyi tarayabilecek. Bu yeni teknoloji sayesinde, bir odanın 3D haritası saniyeler içerisinde oluşturulabilecek.

Elbette bunların birer söylentiden ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Zira önümüzdeki 1 yıllık süre içerisinde yeni iPhone modelleriyle ilgili daha çok şey duyacağız.

İşte iPhone Xs’in gece çekim performansı