Facebook Lite iOS Türkiye’de kullanıma sunuldu

facebook lite

Facebook Lite, sonunda iOS platformu için de yayınlandı. Android platformunda boy gösterdikten 3 yıl sonra Facebook Lite iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

Son dönemde yaşadığı skandallarla gündemden düşmeyen Facebook, Android platformu için yaklaşık olarak 3 sene önce kullanıma sunduğu Lite sürümünü, iOS için de yayınladı.

Facebook Lite iOS geçtiğimiz gün bazı ülkelerde kullanıma sunuldu. Uygulamanın kullanıma sunulduğu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yani ülkemizdeki iOS kullanıcıları, Facebook Lite uygulamasını App Store üzerinden indirebilirler. Peki Facebook Lite iOS sürümünün, normal sürümden ne gibi farkları var? İşte yanıtı.

Facebook Lite iOS artık kullanılabilir!

Facebook Lite’ın en önemli özelliği, normal Facebook uygulamasına nazaran çok daha az veri tüketmesi. Ayrıca uygulamanın boyutu da çok düşük. Normal Facebook uygulaması iOS cihazlarda 313.3 MB yer kaplarken, Facebook Lite ise yalnızca 8.9 MB’lık dosya boyutuna sahip.

Haliyle dosya boyutunun küçük olması, bu uygulamada pek çok özelliğin de yer almadığı anlamına geliyor.

Facebook Lite’ın bir diğer önemli özelliği ise az önce de belirttiğimiz üzere düşük veri kullanımı. Özellikle internet paketi çabuk tükenenler için Facebook Lite’ın iyi bir çözüm olacağını söyleyebiliriz.

Dilerseniz hemen App Store’a girerek Facebook Lite uygulamasını indirebilirsiniz. Facebook Lite sürümünün daha sade bir ara yüze sahip olduğunu söylemek mümkün. Buna rağmen normal sürümden öyle aman aman eksik bir yanı da bulunmuyor.

Google Chrome 32 milyon cihazda çalışmayacak