2018 iPhone modelleri eSIM özelliğiyle gelecek

2018 iphone modelleri

Apple geçtiğimiz sene Apple Watch Series 3 LTE modeliyle geçiş yaptığı eSIM teknolojisini 2018 iPhone modelleri ile genele yaymayı düşünüyor. İşte konu hakkındaki detayalar.

Bilindiği üzere Apple şu aralar 2018 iPhone modelleri üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere bakacak olursak Cupertino merkezli şirket önümüzdeki Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli ile karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz gün, bu 3 yeni model hakkında önemli bir iddia daha ortaya atıldı.

Apple, tüm iPhone modellerinde eSIM kullanacak

Geçtiğimiz gün sızdırılan bir bilgiye göre, Apple önümüzdeki Eylül ayında satışa sunacağı 3 iPhone modelinde de eSIM özelliğini kullanacak.

Hatırlanacağı üzere Apple, eSIM özelliğini ilk olarak geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Apple Watch Series 3 LTE modelinde kullanmıştı.

eSIM özelliği, telefonun ana kartının üzerine genel bir sim çipinin yerleştirilmesiyle devreye giriyor. Bu çipin yer aldığı telefonlarda ya da cihazlarda ekstra bir sim yuvası daha bulunmuyor. Operatörler, ana kartın üzerinde bulunan eSIM çipine tanımlanıyor. Böylece insanlar tek bir telefon üzerinde birden fazla hattı aynı anda kullanma imkanına da erişmiş oluyorlar. Elbette tek seferde tek bir hattın aktif olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Diyelim ki sürekli kullandığınız operatör, gittiğiniz bir bölgede çok iyi çekmiyor. Direkt olarak telefonun ayarlarından o bölgede çok daha iyi çeken bir operatöre geçiş yapabiliyorsunuz. Elbette operatörlerin de eSIM teknolojisini destekliyor olması gerekiyor.

Apple’ın 2018 iPhone modelleri için kullanmayı planladığı eSIM özelliğini global pazarda mı yoksa sadece ABD pazarında mı kullanacağı, henüz netleşmiş değil.

Yeni iOS güncellemesi ile hatalar giderildi