2015’in lider akıllı telefon satıcısı belli oldu!

samsung markasi

Çok sayıda marka, onlarca farklı alternatif derken akıllı telefon sektöründe bir yılı daha geri bırakıyoruz. Peki ama 2015 yılının lideri kim? Haber görseli ipucu vermiş olabilir, rakamlarla sektörün detayları haberimizde.

Digitimes Research’ün haberine göre 2015 yılında satış rakamları esas alınarak lider Samsung görünüyor. Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, açık ara farkla 2015 yılının en çok telefon satan markası konumunda. Bu rakamlarla sektörün %25.6’sını elinde bulunduruyor. Listenin devamında çok sayıda var bulunuyor. Sony, Microsoft, Huawei, Lenovo, Apple, LG ve hatta Xiaomi bile tabloda yer alıyor.

Ancak biz lidere odaklanalım. Samsung, 2015 içerisinde 331.9 milyon akıllı telefon satmayı başarmış durumda. Bu cihazların model dağılımı bilinmiyor ancak tüm ürün gamını kapsıyor. 331.9 milyon akıllı telefon satışı sektörün %25.6’sına denk geliyor. Bu rakamlar Samsung’un liderliği eline alması için yeterli olmuş. Rakamlar 2015 yılı üçüncü çeyreğine ait. Yani bu sayı artmaya devam edecek. Eğer beklenilen artış olursa yıl sonuna kadar Samsung’un 400 milyon cihaz satmış olması bekleniyor. Akıllı telefon sektörünün genel Pazar hacminin ise 1.3 milyar cihaz olması bekleniyor.

Listenin ikinci sırasında ise Apple bulunuyor. Apple, sektörün %14.5’ine hakim. Sonrasında gelen Huawei ise %7.4 ile üçüncülüğe oturmuş durumda. Liste Lenovo, LG, Xiaomi, Oppo, ZTE, Sony, Microsoft ve Asus şeklinde sonlanıyor.

Huawei artık Apple ve Samsung’a rakip!