Huawei artık Apple ve Samsung’a rakip!

huawei satis rakami

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei, 2015 yılı içerisinde 100 milyondan fazla cihaz satmayı başardığını duyurdu. Bu sıradan bir başar değil. Detayları haberimizde.

Son yıllarda etkinliğini hızla artırmaya başlayan Çinli şirketler arasında bazıları diğer firmalara göre daha fazla öne çıkıyor. Bunlardan bir tanesi olan Huawei, 2015 yılıyla ilgili sevindiren bir haber paylaştı. Firma, 2015 yılı içerisinde 100 milyon satış rakamına ulaştı.

Bu rakam oldukça büyülü çünkü 100 milyon satış rakamına ulaşan üçüncü firma oldu. Apple ve Samsung ile birlikte bundan sonra rekabete Huawei’yi de dahil edebiliriz. Firma bu gelişmeyi Weibo üzerinden resmi olarak açıkladı. Huawei, aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi.

Yıl sonuna kısa bir süre kala yakalanan bu başarının önümüzdeki günlerde devam edeceği kesin. Firma kısa bir süre önce Huawei Mate S ve Mate 8 modellerini duyurdu. Dolayısıyla aslında oyun, Huawei için 2016’da başlayacak diyebiliriz. 2016 yılı içerisinde ABD’de de faaliyetlerine başlayacak olan firma CES 2016’da bu konudaki gelişmeleri aktaracaktır. Sonuç itibariyle artık Apple ve Samsung rekabetine dahil edebileceğimiz yeni bir markadan bahsediyoruz. Bu marka ülkemizde de faaliyet gösteren Huawei. Büyük bir ihtimalle artık Huawei daha cesur adımlarla karşımıza çıkacaktır.

BlackBerry kontrolü tekrar eline aldı!