2015 Yılının En İyi Korku Oyunları!

SOMAnin E3 2015 Videosu Yayinlandi

#İŞBİRLİĞİ

1990’lu yıllarının sonunda, özellikle PC dünyasında bir korku-aksiyon-adventure furyası başladı. Phantasmagoria ikilemesi, Jack The Ripper, Gabriel Knight gibi seriler, ciddi başarılar elde etti. Yıllar geçtikçe köşeler yumuşasa ve korku oyunlarına, aksiyon türüne doğru evrilse de, hala adının hakkını veren yapımlar mevcut.

Korku oyunları, son yıllarda bazı sıkıntılarla karşı karşıya. Resident Evil, film serisinin de etkisiyle aksiyon serisine dönüştü. Silent Hill, eski popülerliğini kaybetti. Arada Penumbra gibi safkan korku oyunları ortaya çıksa da, genel ortalama düşük seviyelerde dolaşıyor.

2015 yılı ise, nispeten başarılı oyunların yılı oldu. Bu yılın en iyilerini sizler için inceledik.

Five Nights at Freddy’s 4

Five Nights at Freddy’s serisi, abartılı korku ögeleri ve gereksiz sayılabilecek şiddeti ile eleştiriliyor olabilir lakin; bizi sandalyelerden fırlatan sahneler ile bezenmiş. Five Nights at Freddy’s 4, klişe bir konuya sahip olabilir. Korkunç oyuncak bebeklerle, sağ kalmak için köşe kapmaca oynuyorsunuz. Lakin, fazlasıyla da tutuldu. Yapımın çizgi roman serisi ve kitap versiyonları yayınlandı. Yakında da, beyaz perde de hayat bulacak.

Resident Evil: Revelations 2

Resident Evil 4, 5 ve 6.oyunlarıyla serinin o gizemli ve ürkütücü havasından çok uzak kalmıştı. Resident Evil: Revelations 2 ise köklerine sadık kalıp, safkan bir korku salıyor. Evet, hala arada aksiyon yoğun ama ana serinin son üç oyunu ile karşılaştırılınca devede kulak.

Soma

Penumbra ve Amnesia serisi, bizce son yılların açık ara en iyi korku-gerilim oyunları. Bu oyunların yapımcı şirketi  Frictional Games, çizgisinden şaşmıyor. SOMA isimli oyun da, en az ataları kadar ürkütücü… Her saniyesinde, paranoyakça etrafınıza bakmanızı sağlarken, bilgisayarın sesinin olabildiğince alt seviyeye ayarlanması, kalbiniz için iyi olabilir. Yapımın atmosferinde tüm duygularınız alt üst oluyor. Bırakın listeyi, son iki-üç yılın en gerilim dolu oyunu.

Until Dawn

Until Dawn
Evlerden uzak olsun!

Until Daen, ilk kez Sony PS3’te, Move sistemiyle hayat buldu. Ne var ki yetersiz optimizasyonu ve sistem hataları ile hayal kırıklığı yarattı. Yapımın Sony PS4 versiyonu ise olabildiğince mükemmelleştirilmiş. Yapım, özellikle son sürümleriyle muazzam satış rakamlarına ulaşırken, otoritelerden de tam puan aldı. Yakında VR (Virtual Reality- Sanal Gerçeklik) platformunu da adapte edilecek ve onunla, zaman geçirmek yürek isteyecek.