2. el otomobil fiyatları sonunda düştü!

Otomobil fiyatları

Uzun süredir artış içerisinde olan 2. el otomobil fiyatları Aralık ayında ilk defa düşüşe geçti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Özellikle son 2 – 3 yıl içerisinde otomobil fiyatlarında muazzam artışlar gerçekleşti. Sıfır otomobillerin fiyatı adeta uçuşa geçerken, ikinci el otomobiller de sıfır otomobil fiyatına satılmaya başlandı.

Pandemi dolayısıyla özellikler Avrupa’da otomobil üretimi durma noktasına gelmişti. Sıfır otomobil üretimi az olunca, sınırlı sayıda gelen otomobiller de al-satçılar ve galeriler tarafından toplandı.

Daha sonra bu otomobiller sıfırından da pahalı bir fiyattan müşterilere sunuldu. Hal böyle olunca liste fiyatı 150.000 TL olan sıfır bir araç için 190.000 TL civarında fiyatlar istenmeye başlandı.

Nitekim bu durum çok geçmeden 2. el otomobil pazarını da etkiledi. 2020 yılında bazı otomobiller değerini yarı yarıya arttırırken, 35.000 TL’ye satılan ortalama araçlar ise 60.000 TL’ye satılmaya başladı.

2. el otomobil fiyatları için sevindiren gelişme

Açıklanan son raporlara göre Türkiye’deki 2. el otomobil pazarında uzun süredir devam eden artış sonunda tökezledi. Kasım ayında duran fiyatlar, Aralık ayı ile birlikte düşüşe geçti. Yayınlanan rapora göre ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 12’ye varan fiyat düşüşleri oldu.

Bu neresinden bakarsanız bakın olumlu bir gelişme. Muhtemelen koronavirüs salgını için bulunan aşının yaygınlaşmasıyla birlikte otomobil fiyatları biraz daha düşecektir. Çünkü üretimin artması, fiyatların normale dönmesi ve ülkemizdeki döviz kurlarının yatay seyire dönmesiyle fiyatlarda dengelenme kaçınılmaz olacaktır.

Audi A5 fiyatları dudak uçuklatıyor