16 Yıllık Diablo II’ye Yama Geldi!

diablo ii baal

Şaka yapmıyoruz; 16 yaşındaki Diablo II, yeni yamayla tekrar karşımıza çıktı. Blizzard’ın bu hareketi, tüm oyun müdavimlerini şaşırttı.

Efsanevi Diablo serisinin ikinci halkası Diablo II, geniş çoklu oyun desteği ve harikulade senaryosu ile milyonları başına kilitlemişti. Daha sonra Throne of Baal genişleme paketi ile ününe ün katan yapım; 2013 yılında tahtını Diablo III”e devretmişti.

Blizzard Entertainment, oyun için son yamasını 2011 yılında, yani beş yıl önce yayınlamıştı. Ne var ki Kuzey Amerikalı geliştirici, bizi sürprizlere boğmaktan geri durmuyor.

16 yaşındaki Diablo II, hayatının nihai kışında, son bir yamaya daha kavuştu ve 1.14 sürümüne yükseltildi.

Diablo

Blizzard sözcüsü, “Efsanevi oyunumuz, hala, özellikle çoklu oyuncu alanında milyonlarca hayrana sahip. Mac OS X kullanıcıları da gelişmelerden son derece mutlu zira, oyunu gerek en yeni Windows, gerekse Apple iOS sistemlerle uyumlu hale getirdi. 1.14 sürümü ile hile saptama ve hack uygulaması önüne geçme prensibimizi zirveye taşıdık. Sadece hakkı olan oyuncular, en üst noktaya tırmanabilir. Eğer kesme ve biçme eylemini, eski tarzda uygulamak isterseniz, bu oyundan vazgeçmeyin. Eğer yenilik isterseniz, tek çözümünüz serinin son halkası olacak” açıklamasında bulundu.

Blizzard, 2015 yılının Kasım ayında, “Klasik oyunlar için üst düzey programcılar aranıyor” ilanı vermişti. Bu ilan üzerine, binlerce uzman, firmaya başvuru yapmıştı. Şirket, yakın zamanda Warcraft III için de bir yama sunmayı amaçlıyor.