1 milyon dolar ödüle sahip Clash Royale ligi çok yakında başlıyor

clash royale lig

Clash Royale fanları için oldukça zorlu bir turnuva çok yakında başlıyor.  Clash Royale League adını alacak olan turnuva 1 milyon dolar ödül havuzuyla espor dünyasında ön plana çıkmak istiyor.

Mobil oyunculuk içerisinde en önde gelen oyunlardan biri olan Clash Royale, dünya çapında profesyonel oyuncularıda içine alacak ve 1 milyon dolar ödül havuzunuda beraberinde getiren bir turnuva ligi başlatacak.A

Clash Royale League neler getiriyor

Espor konusunda önemli bir konuma gelen Supercell, bildiğimiz üzere geçen yıl Crown Championship adında bir turnuva düzenlemiş ve 27 milyon kişi burada büyük bir rekabete girmişti. Aralık ayında ise final gerçekleşmişti. Supercell şimdi de bir adım daha atarak turnuvayı profesyonel hale getirmek istiyor. Profesyonel ekiplerinde katılacağı turnuva iki eleme turu ve sonrasında final turu ile bitmiş olacak. Toplam katılım 27 milyon gibi önemli bir rakama ulaşmış durumda.

Eleme turları farklı tarihlerde yapılıyor. Çin dahilinde olan elemeler 23 Mart tarihinde başladı ve 3 Haziran’a kadar devam edecek. Asya geneli ise  27 Nisan-14 Temmuz tarihlerinde yapılıyor olacak. Dİğer bölge elemeleri ise sonbaharda başlamış olacak.

Turnuvaya Cloud9, Team SoloMid, Immortals, NRG, Complexity, Team Dignitas ve Counter Logic Gaming başta olmak üzere pek çok profesyonel takım katılacak. Bölgelere göre takım ayrımı bulunuyor. Cloud9, Team SoloMid gibi 8 ekip Kuzey Amerika bölgesini meydana getirecek. FNATIC, Misfits ve Team Liquid gibi takımlar ise Avrupa kısmını oluşturacak. EDG.M, GO, JDG takımları ise Çin bölgesini temsil edecekler.

Her bölge 4-12 arasında ekibe sahip olacak ve ekipler 4-8 kişi arasında değişen gruplara bölünecekler.  Kış ayında gerçekleşecek olan finallerde toplam olarak 1 milyon dolarlık ödül dağıtılmış olacak. Turnuva hakkında detaylı bilgiler ise ilerleyen günlerde netleşmiş olacak.

Çift kameralı Galaxy J7 Duo geliyor!