Çift kameralı Galaxy J7 Duo geliyor!

galaxy j7 duo

Açık konuşmak gerekirse Samsung çift kameraya geçiş sürecinde biraz yavaş davrandı. Pek çok üretici iki kameradan oluşan kamera modülü kullanmaya başlayalı 3 – 4 sene oluyor. Samsung cephesine baktığımızda ise ilk çift ana kameraya sahip modelin geçtiğimiz yıl satışa sunulan Note 8 olduğunu görüyoruz. Fakat görünen o ki Güney Koreli teknoloji devi, çift kamera kullanımını yavaş yavaş orta segment modellerine doğru kaydırma düşüncesinde. Bunun ilk örneği ise Galaxy J7 Duo olacak gibi görünüyor.

Galaxy J7 Duo Live Focus Bokeh çekimleri yapabilecek

Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen Galaxy J7 Duo (bazı bölgelerde Galaxy C7 2017 ya da Galaxy J7+ ismiyle de satışa sunulabilir) hakkında bazı belgeler ortaya çıktı. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse, cihazın kullanıcı kılavuzu sızdırıldı. Haliyle kullanıcı kılavuzunun sızdırılmasıyla birlikte pek çok özellik de netleşmiş oldu.

Gücünü Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 7885’ten alacak olan telefon özellikleri baz alındığında orta segmente hitap edecek. 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 16:9 en boy oranına sahip 5.5 inçlik ekranla gelecek olan cihaz, kutudan ilk çıktığında ise Android 8.0 ile çalışacak.

Ekran Resmi 2018 04 04 10.37.47

Galaxy J7 Duo kullanım kılavuzunda en çok dikkat çeken detay ise telefonun Live Focus Bokeh destekli çift kamera ile gelecek olması. Telefonun arta tarafında biri 13MP (f/1.7) diğeri ise 5MP (f/1.9) olan çift ana kamera bulunacak. Ayrıca çıkarılabilir pil ile satışa sunulacak olan telefonun, bu açıdan da tabuları yıkacağı söylenebilir. Bilindiği üzere Samsung son dönemde çıkardığı hemen hemen her telefonda sabit yani kapağı açıp çıkartamayacağımız tasarımı tercih ediyordu.