1 milyon euro ödüllü PUBG Avrupa Ligi geliyor!

pubg

E-spor denildiğinde akla gelen ilk oyunlardan biri olan PUBG için yeni bir lig daha kuruluyor. İşte 1 milyon euro ödüllü PUBG Avrupa Ligi hakkındaki detaylar.

Oyun sektöründeki gelişmeler, e-spor’a olan ilgiyi de arttırmış durumda. Birkaç sene öncesine kadar e-spor dediğimiz olay büyük oranda LoL odaklı bir yapıya sahipti. Fakat aradan geçen zaman diliminde, Counter Strike Global Offensive, Fortnite ve PUBG gibi oyunlar için de büyük organizasyonlar düzenlenmeye başlandı.

Özellikle PUBG tarafında kısa sürede önemli işlerin yapıldığını söyleyebiliriz. Şu anda Kuzey Amerika, Çin, Kore, Latin Amerika, Tayvan ve Japonya gibi ülkelerde oldukça büyük ödüllerin dağıtıldığı profesyonel turnuvalar düzenleniyor. Şimdi ise bu turnuvalara onlarca ülkeyi kapsayan bir yenisi daha eklenecek. PUBG Avrupa Ligi!

1 milyon euro ödüllü PUBG Avrupa Ligi başlıyor!

PUBG Corp. ve StarLadder’ın girişimiyle oluşturulan PUBG Avrupa Ligi, 16 takımın mücadelesine sahne olacak. Mücadeleye katılacak takımlar öncelikli olarak bir ön elemeden geçecekler. 32 takımın katılacağı ön elemeler sonrası, 16 takım 1 milyon euro ödül havuzu bulunan PUBG Avrupa Ligi’nde boy göstermeye hak kazanacak.

PUBG Corp. tarafından yayınlanan haritaya bakacak olursak, bu turnuvaya Türkiye’den de temsilcilerin gitme hakkı bulunuyor. Dilerseniz turnuva için yayınlanan görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

pubg avrupa ligi

Dip not olarak belirtelim. Eleme karşılaşmaları Ekim ayı itibariyle start alacak. Aralık ayına kadar sürecek olan eleme karşılaşmaları sonrasında 16 takım, Avrupa Ligi’nde boy göstermeye hak kazanacaklar.

Call of Cthulhu sistem gereksinimleri açıklandı