iPhone için 1.1.1.1 DNS uygulaması çıktı!

DNS

CloudFlare firmasının dünyanın en hızlı ve en güvenilir DNS hizmeti olan 1.1.1.1 DNS’in iPhone uygulaması bugün yayınlandı. 1.1.1.1 DNS’in iPhone uygulaması VPN üzerinden çalışarak hücresel veride bile DNS kullanmanızı sağlıyor.

CloudFlare, geçtiğimiz aylarda 1.1.1.1 DNS hizmeti ile Google ve OpenDNS’e adeta meydan okumuştu. Dünyanın en güvenli ve en hızlı DNS’i olarak tarihe geçen 1.1.1.1, tüm dünyada kullanılabilirken, ülkemizde sadece 1-2 saat hizmet verebilmişti.

1.1.1.1 DNS şimdi iPhone’da!

1.1.1.1 hizmeti ülkemizde kısa süre içerisinde DNS spoofing yani DNS zehirleme yöntemi ile engellenmişti. Hiç bir şekilde çalışmayan 1.1.1.1, bugün iOS uygulaması ile karşımıza çıktı. VPN üzerinden çalışan DNS hizmeti, bu sayede hem Wi-Fi hem de hücresel veride DNS kullanmanızı sağlıyor.

VPNFilter : Modemlerimiz saldırı altında

Uygulama kullanıcılara; hem HTTPS üzerinden DNS hem de TLS üzerinden DNS kullanma imkanı sunuyor. Ücretsiz olarak App Store’daki yerini alan 1.1.1.1 uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

1.1.1.1 DNS

Türkiye’de DNS hizmetleri engellendiği için hangi DNS hizmetini kullanırsanız kullanının, asla verim alamayacağınız gibi güvenlik açıklarına da açık kapı bırakabilirsiniz. Son olarak ülkemizde popüler VPN hizmetlerinin de engellendiğini belirtelim.