3 Sony modeli daha Android Pie güncellemesi aldı!

android pie

Sony sonunda Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact için merakla beklenen Android Pie güncellemesini yayınladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden biri olan Sony’de işler pek de yolunda gitmiyor. Japon teknoloji devinin akıllı telefon pazarındaki müşteri kitlesi günden güne erimeye devam ediyor. Sony’in yenilikçi tasarım anlayışına ayak uyduramaması ve katı fiyat politikasından ödün vermemesi neticesinde, pazar payı iyiden iyiye azalmış durumda.

Tüm bu olumsuzluklara karşın, Sony verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Japonya merkezli akıllı telefon üreticisi kısa süre önce Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact modelleri için Android Pie güncellemesini yayınlayacağını açıklamıştı. Nihayet beklenen güncelleme geldi.

Sony,  3 modeli için Android Pie güncellemesini yayınladı

Daha önce Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact modelleri Android Pie güncellemesini almıştı. Xperia XZ3 ise fabrika çıkışlı olarak Android’in son sürümünü kullanıyordu. Şimdi güncellenen 3 modelle birlikte, Sony tarafında Android 9 kullanan cihaz sayısı 6’ya ulaştı.

Öte yandan 4 Mart’ta Xperia XZ2, Xperia XZ2 Ultra ve Xperia XZ2 Plus modellerinin de Android 9’a yükseltilmesi planlanıyor. Elbette bu güncellemenin olası bir gecikme yaşayabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Sektörün geneline baktığımızda, Sony’nin güncellemeler konusunda istikrarlı bir tablo çizdiğini söyleyebiliriz. Ne yazık ki bu başarı, henüz satış rakamlarına yansımış değil.

8000TL’ye Huawei Mate 20 Pro alınır mı?