ZTE’nin yeni amiral gemisi Nubia Z17 Geekbench’te göründü!

nubia z17

Akıllı telefon pazarının önemli tedarikçilerinden biri olan ZTE yeni amiral gemisi modelini test ediyor. İşte Nubia Z17 hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının günden güne Çinli firmaların egemenliğine girdiğini söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira Apple ve Samsung’u listeden çıkartırsak geri kalan aslan payını Çinli akıllı telefon üreticilerinin kaptığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Çünkü Çinli firmalar kendi logoları ile satışa sundukları modeller haricinde, bu işin tedarik kısmında da önemli roller üstleniyor.

Bu sistemin Çin’deki en büyük öncülerinden birisi de hiç şüphesiz ZTE. Birçok ülkenin yerli firmalarıyla kontak halinde olan Çinli üretici, kendi logosunu taşıyan ürünlerden ziyade iş ortakları için model üretimini tercihliyor. ZTE genel itibari ile cihazlarını Nubia isimli yan kuruluşu üzerinden satışa sunuyor.

Zira geçtiğimiz günlerde Nubia Z17 mini isimli bir model ortaya çıkmış ve bu modelin Çin haricinde de satışa sunulabileceği iddia edilmişti. Şimdiyse ZTE’nin Nubia Z17 isimli amiral gemisi modeli üzerinde çalıştığı su yüzüne çıktı. Snapdragon 835 ile gelecek olan bu cihaz, Geekbench’te tekli çekirdek testinden 1853 puan alırken, çoklu çekirdek testinden ise 6379 puan aldı.

Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan cihazın, kutudan ilk çıktığında ise Android 7.1.1 ile çalışması bekleniyor. NX563J model numarasına sahip Nubia Z17’nin ne zaman ya da hangi bölgelerde satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.