Yeni Nubia modeli ortaya çıktı

nubia

ZTE’nin global pazardaki yan markalarından biri olan Nubia, şu aralar yeni bir model üzerinde çalışıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının en fazla sevkiyat gerçekleştiren isimlerinden biri olan ZTE, global pazarda Nubia markası ile ön plana çıkmak istiyor. ZTE logosu altındaki ürünleri daha çok Çin ve Hindistan gibi pazarlarda satışa sunan akıllı telefon üreticisi, Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda ise yan kuruluşu olan Nubia’nın ismini ön plana çıkarma düşüncesinde.

Kısa süre önce amiral gemisi modeli Z17’yi satışa sunan Nubia, bir anda dikkatleri de üzerine çekmişti. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapor, Çinli akıllı telefon üreticisinin şu aralar orta segmente hitap eden yeni bir model üzerinde çalıştığını su yüzüne çıkardı. İddialara göre bu model, firmanın amiral gemisi modeli Z17’nin biraz kırpılmış Lite ya da Mini versiyonu olabilir.

Geekbench’te ortaya çıkan orta segment yeni Nubia modeli gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 617 yonga setinden alıyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleyen cihaz, işletim sistemi olaraksa Android 7.1.1 çalıştırıyor.

Şimdilik NX591J ismi ile lanse edilen model, tek çekirdek testinden 1080 puan alırken, çok çekirdek testinden ise 2921 puan almış. Açıkçası bu puanların orta segment bir cihaz için bile düşük olduğunu söylemek mümkün. Elbette bir de cihaz için belirlenen etiket fiyatına bakmak gerekiyor.

Meizu Pro 7 tüm hatlarıyla ortaya çıktı