HTC U 11, tek çekirdek performansıyla dikkat çekti!

htc 11 fiyati ve tek 3feeaa2b8a313db1f65d

HTC’nin önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli HTC U 11 Geekbench testinde ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tayvan’ın önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan HTC, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. HTC U 11 ismi ile lanse edilen bu model hakkında şimdiye kadar birçok sızıntı ve haberle karşılaştık. Bunların doğrultusunda HTC U 11 özellikleri hakkında da hayli bilgi sahibi olduk diyebiliriz.

HTC’nin yeni amiral gemisi modelinin Snapdragon 835 yonga seti ile geleceğini zaten biliyorduk. Zira Tayvanlı firma senelerdir yeni amiral gemisi modellerini hep Qualcomm’un en güçlü işlemcisiyle donatıyor.

Bilmediğimiz kısım ise HTC’nin yeni amiral gemisi modelinin SD 835 yonga seti ile nasıl bir performans ortaya koyacağıydı. Geçtiğimiz gün HTC U 11 Geekbench’te ortaya çıktı. Böylece telefonun sahip olduğu performans çizgisi de az çok su yüzüne çıkmış oldu.

HTC U 11, tekli çekirdek testinde 1912 puan alırken, çoklu çekirdek testinde ise 6137 puanda kaldı. Alınan bu puanları, şu an piyasadaki tek SD 835’li telefon olan Galaxy S8 ile kıyaslarsak, HTC U 11’in tekli çekirdek testinde daha üstün bir performansa imza attığını söyleyebiliriz. Zira S8 tek çekirdek testinden 1832, çok çekirdek testinden ise 6301 puan almıştı.

İki cihaz arasındaki farkın üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu söylemek mümkün. Yine de HTC’nin yeni amiral gemisi modeli hakkında kesin konuşabilmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.