ZTE Z839 hakkında ilginç detay!

zte

Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan ZTE’nin yeni cihazı WiFi Alliance’da ortaya çıktı. İşte ZTE Z839 hakkındaki ilk detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan ZTE, özellikle yerli firmalara yaptığı sevkiyatlarla önemli bir noktada bulunuyor. Çinli akıllı telefon üreticisi birçok pazarda direkt olarak boy göstermiyor olmasına karşın, ürettiği telefonları başka logolar altında kullanıcılarla buluşturuyor.

Aslında bu durumu basitçe şu şekilde özetleyebiliriz. Teknoloji departmanı istenilen seviyeye ulaşmamış olan ülkelerdeki yerli teknoloji firmaları ZTE ile iletişime geçiyor. İstedikleri telefonu tanımlıyor. ZTE hali hazırda elinde bulunan modeller üzerinde bazı oynamalar yaparak, bu cihazlara X firmasının logosunu basarak telefonun sevkiyatını gerçekleştiriyor. Daha sonra X firması bu telefonları kendi ülkesinde, kendi logosuyla yerli malı gibi satışa çıkartıyor.

Geçtiğimiz gün ZTE’nin WiFi Alliance’da görünen modelinin de bu tarz bir telefon olduğu iddia edildi. Yani ZTE Z839 model numarasıyla açığa çıkan cihazın, direkt olarak ZTE ismi adı altında satışa sunulmayacağı, Çinli firmanın dış pazardaki iş ortaklarına toplu olarak satılacağı belirtildi.

Tabi ki ZTE Z839 hakkında ortaya atılan bu iddiaların herhangi bir dayanağı bulunmuyor. Yani gerçek de olabilir, sadece bir söylenti de. Sonuç olarak işin aslını ZTE tarafından bir açıklama yapılmadığı sürece öğrenmemiz de mümkün olmayacaktır.

Bu arada dip not olarak, ülkemizde de bazı firmaların ZTE ile işbirliği içerisinde olduğunu belirtelim.