Zihninizi Güçlendirmek İçin Oynayın!

SuperMario64DSWallpaper1024

Bu haber tam da oyun severlere yönelik.

SuperMario64DSWallpaper1024
Günümüzde çok sık tartışılır bir durum olan oyun oynamanın zararları konusu, yapılan bir araştırmaya göre yalanlandı. Moleculer Psychiatry adlı dergide yayınlanan araştırmada, oyunların insanlar için ne kadar faydalı olduğu hakkında bilgiler verildi. Yapılan araştırmaya göre, video oyunları oynamak, beynin mekansal yönelimi, hafıza biçimlendirmesi, stratejik planlama ve beynin motor becerilerini geliştiriyor.

Berlin’de Max Planck Institue for Human Development ile Charite University Medicine St. Hedwig-Krankenhaus’un ortak çalışması ile gerçekleştirilen çalışmada bilim adamları, 23 yetişkin insana, Nintendo XXL aracılığıyla, iki ay boyunca günlük 30 dakika Super Mario 64 oyununu oynattılar. Diğer yandan bir kontrol grubu da bu süreyi oyun oynamadan geçirdi.Beyin taramaları sonucu, oyun oynayan grubun beyinlerinde belirgin miktarda ‘gri madde’ artışı olduğu ortaya çıktı.

Hatta, oyuncuların oyun oynama isteği ve artış miktarı arasında da bir bağlantının varlığı olduğu belirlendi. Çalışmayı yürüten Simone Kuhn, “Daha önceki çalışmalar, oyuncuların beyin yapısının farklı olduğunu göstermişti, şu anki çalışma ise video oyun oynamanın, beyin üzerindeki direkt etkisinin varlığı kanıtlanmış durumda. Bu çalışma, özel beyin bölgelerinin, video oyunlar ile geliştirilebileceğini kanıtlıyor.” açıklamasında bulundu.
Araştırmacılar, bu durumun zihinsel sorunları bulunan hastaların tedavisinde kullanılabileceğini düşünüyorlar.
Video oyunları, şimdiden tedavi amaçlı kullanılmaya başlanmış durumda. North Carolina State University tarafından yapılan bir araştırmada, oyun tecrübesi olan kişilerin, depresyona yakalanma ihtimalinin daha düşük olduğunu belirlendi.